Bu Şarkı Kimin?

  • 25 Ekim 2017 / 19.00
  • 28 Ekim 2017 / 16.00

Yönetmen: Adela Peeva
Belçika, Bulgaristan, 2003, 70', renkli
Bulgarca, Makedonca, Türkçe; Türkçe altyazılı

 

Bu Şarkı Kimin bir şarkının Balkanlar’ın yollarındaki yolculuğu sırasında uğradığı değişimleri anlatan bir film. Her ülkede farklı anlama bürünen bu şarkı, varlığını bir aşk şarkısı, düşmanı korkutmada kullanılan askeri bir marş, Müslüman dini şarkısı, devrimci bir şarkı, sağcı milliyetçilerin marşı ve benzeri şekillerde sürdürmekte. Bir şarkı insanların kaderini değiştirebilir mi? Bir şarkı aşıkları bir araya getirip sonra kıskançlıkla kör edebilir mi? Bir şarkı bir insana hayatı boyunca, hatta daha sonrasında bile, dadanabilir / takip edebilir mi? Bir şarkı etnik nefrete ya da asılarak alınan intikamlara yol açabilir mi?

Bosna Ezgileri

Sevdah

Bosna Ezgileri

Bu Şarkı Kimin?

Bosna Ezgileri

Ahşabın Kalbi

Bosna Ezgileri

Saraybosna’da Sigara İçmek Yasak

Bosna Ezgileri

Sevdalinka: Ruhun Simyası

Bosna Ezgileri

Ruh Treni

Bu Şarkı Kimin?

Varna Savaşı

Varna Savaşı

Stani̇sław Chlebowski 1864-1876 yılları arasında İstanbul’da Sultan Abdülaziz’in saray ressamı olarak çalıştı. Abdülaziz de sanatsal yeteneğe sahipti ve Chlebowski’nin yaratıcı sürecine aktif olarak katıldı.

Ve işte… Türk kahvesi!

Ve işte… Türk kahvesi!

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.

Giacometti Paris’te

Giacometti Paris’te

Serginin ikinci bölümü Alberto Giacometti’nin 1922-1935 arasında, Post-Kübist sanatçılar ve Gerçeküstücü akımla ilişkisi, Paris’te yaptığı önemli bir heykel grubu, Paris’teki ilk yıllarını ve dönemin sanat sahnesinde oynadığı belirleyici rolü açığa vuruyor.