Yönetmen: Sarah Gavron
Oyuncular: Carey Mulligan, Helena Bonham Carter, Brendan Gleeson, Anne-Marie Duff, Ben Whishaw, Meryl Streep
İngiltere, 2015, 106’, Renkli, İngilizce; Türkçe altyazıyla
20. yüzyılın başında hiçbir siyasi hakları olmayan ve yalnızca kendilerine uygun görülen işlerde çalışabilen kadınlar, büyük bir hareketin öncülüğünü üstlenerek oy haklarını almak için Sufrajet Hareketi başlattı. Filmde, türlü zorluklar ve engellere rağmen tüm dünyaya yayılan Oy Hakkı Hareketi’nin İngiltere’deki mücadelesinin bir dönemi bir çamaşırhanede çalışan Maud’un gözünden, Maud’un harekete katılma hikayesi etrafında aktarılıyor.
Maud kendini hareketten ne kadar uzak tutmaya çalışsa da bu adaletsizliğe karşı duyduğu öfke, onu hareketin içine daha çok çekiyor ve diğer kadınlar gibi bu hakkı elde edebilmek için her şeyi göze alıyor.
Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.
Yeni yıl, sadece takvimdeki bir değişiklikten ibaret değil. Geçmişin ağırlığının hissedildiği bazen de geleceğin belirsizliğiyle yüzleşildiği bir dönüm noktası olabilir. Pera Film bu yılbaşında, beyazperdenin umut, pişmanlık, nostalji ve yeni başlangıçlar etrafında şekillenen hikâyelerine odaklanıyor.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)