Yönetmen: Anna Muylaert
Oyuncular: Regina Case, Michel Joelsas, Camila Mardila, Karine Teles, Lourenço Mutarelli, Helene Albergaria
Brezilya, 2015, 110’, Renkli, Portekizce; Türkçe ve İngilizce altyazıyla
Val 13 yıldır Sao Paulo’da zengin bir evde hizmetçilik ve evin oğluna dadılık yapmaktadır. Kızı Jessica uzakta olduğu için suçluluk duyan Val, Jessica’nın üniversite sınavları için yanına gelmesini ilişkileri için yeni bir şans olarak görür. Ancak mevcut düzeni kabullenmeyen Jessica’nın gelişi evdeki hassas dengeleri bozar.
Tracey Emin, kişisel deneyimlerini saklamaktan ziyade sergileyerek, mahremiyeti çağdaş sanatın en görünür alanlarından birine taşıyan bir sanatçı. Ortak Duygular: British Council Koleksiyonu’ndan Yapıtlar sergisinde yer alan çalışmaları üzerinden, 1990’ların çağdaş sanat dünyasının en tartışmalı figürlerinden biri olan Emin’in, otobiyografik deneyimi sanat diline dönüştüren pratiğine yakından bakıyoruz.
Hafıza güvenilmesi güç bir şeydir: ayrıntılar belirsizleşir ve öngörülemez bir hâl alır. Hatırlamak için gayret ettikçe daha az şey görürsünüz. Kendisini durmadan çürüten bir hafızanın anısı... Son zamanlarda kendimi, duyguların daha dirençli olduğu noktasında ikna etmeye çalışırken buluyorum; ne var ki bu, epey zor bir iş.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)