Dünyadan Kısalar

  • 20 Mart 2019 / 19.00
  • 30 Mart 2019 / 14.00

Yumaklar ve Düğümler

Yönetmen: Renée Marie Petropoulos
Oyuncular: Leeanna Walsman, Odessa Young, Toby Wallace
Avustralya, 2017, 17', renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

Sydney'li bir anne ile kızı arasındaki yakın bağ, annenin genç kızına bir parti düzenlemesi için yardımcı olmasıyla tehlikeye girer.

 

III

Yönetmen: Marta Pajek
Polonya, 2018, 12', siyah-beyaz
Lehçe; Türkçe altyazılı

Bir Erkek ile bir Kadın’ın ani karşılaşması hipnotik bir eylemi tetikler - bu bir zevk ve huzursuzluk oyunudur. III, bir erkekle aynı anda hem çekici hem de itici olan, yorucu bir ilişki içindeki bir kadının portresidir.

 

Gerçeklerden Sonra

Yönetmen: Karen Pearlman
Oyuncular: Esfir Shub, Elizaveta Svilova
Avustralya, Rusya, 2018, 5', renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

Kurgucular güçlüdür. Genellikle de perde arkasında kalırlar. Sinemanın ilk zamanlarında birçok kurgucu kadındı. Bu kısa belgesel, remix filmin yaratıcısı olarak gösterilen Esfir Shub'u (1894-1959) konu alır ve sinemanın bazı başyapıtlarını derinden etkilemiş olan kadın kurgucuların devrim niteliğindeki çalışmalarına ışık tutar.

 

Bloei Sok. No: 11

Yönetmen: Nienke Deutz
Belçika, Hollanda, 2018, 10', renkli
diyalogsuz

Yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen iki yakın arkadaş, çocukluklarının son yazını evlerinin etrafında eğlenerek birlikte geçirirler. Yaz geçtikçe vücutları değişmeye, dönüşmeye başlar ve arkadaşlıklarına bir tuhaflık çöker. Ergenlik, aralarındaki bağı bozacak gibi görünmektedir.

 

Hector Malot: Yılın Son Günü

Yönetmen: Jacqueline Lentzou
Oyuncular: Sofia Kokkali, Nikos Zeginoglou, Katerina Zisoudi, Giannis Papadopoulos
Yunanistan, 2018, 23', renkli 
Yunanca; Türkçe altyazılı 

Ayışığının aydınlattığı bir arabada yılbaşı sabahı güneş doğmaktadır ve Sofia kimseye anlatmadığı bir rüya görür: Çölde yürümektedir ve hasta olduğunu öğrenir. Umursamıyormuş gibi yapar. Acaba cesaretini mi kaybetmiştir?

 

Nasıl Başlar

Yönetmen: Amber Sealey
Oyuncular: Lola Wayne Villa, Elixa Dean, Lola Reid, Alex Rubin
ABD, 2019, 15', renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

Sene 1983'tür ve 12 yaşındaki Rain cinselliği merak etmektedir, ancak sorun şudur ki bunun ne olduğu hakkında bir fikri yoktur. Rain, yakın zamanda boşanmış olan ilgisiz anne ve babasının yardımı olmadan, aşkın ve yetişkinliğin karmaşıklıklarında yolunu bulmaya çalışır ve bunu kendi kendine yapmayı öğrenir.

Bu film gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Değişen Perspektifler <br> Kadın Yönetmenlerden Kısalar

Yedi Kadın Yedi Günah

Değişen Perspektifler <br> Kadın Yönetmenlerden Kısalar

Türkiye’den Kısalar

Değişen Perspektifler <br> Kadın Yönetmenlerden Kısalar

Dünyadan Kısalar

Heykele Geçiş

Heykele Geçiş

Manolo Valdés’in resimleri, maddesel bir mevcudiyet arayışındayken, bu arayış onun heykellerinde daha da belirgindir. Her geçen yıl, bu alanda daha üretken hale gelir. Günümüzde heykel, sanatçının zamanının ve çabalarının büyük bir bölümünü kapsıyor.

Charlotte Wells’ten Bir Not

Charlotte Wells’ten Bir Not

Hafıza güvenilmesi güç bir şeydir: ayrıntılar belirsizleşir ve öngörülemez bir hâl alır. Hatırlamak için gayret ettikçe daha az şey görürsünüz. Kendisini durmadan çürüten bir hafızanın anısı... Son zamanlarda kendimi, duyguların daha dirençli olduğu noktasında ikna etmeye çalışırken buluyorum; ne var ki bu, epey zor bir iş.

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Pera Öğrenme programları kapsamında yayınlanan, Tania Bahar'ın kaleme aldığı ve Marina Rico'nun resimlediği hikâye kitabı Küçük Sarı Daire, çocuklarla yetişkinlerin birlikte keşfedecekleri ve paylaşacakları farklı bir öğrenme deneyimi sunuyor.