Yönetmen: John Akomfrah
Oyuncular: 
Tania Rogers, Evans Oma Hunter, Frank Parkes, Sally Sagoe
İngiltere, 1988, 76', HDD, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

Kanıt, Başkan Kwame Nkrumah’ın Afrika sosyalizmi deneyine son veren 1966 darbesinin üzerinden geçen yıllardan sonra ilk kez çağdaş Gana’ya dönen eski aktivist, yeni haber sunucusu Abena karakteri üzerinden, sömürge sonrası toplumların durumunu ele alıyor.

‘Anıların savaş alanında’ sürüklenen Abena, kendisini kamusal tarih ile bireysel bellek arasındaki gerilimin içerisinde bulur. Sömürge sonrası dönemin travmalarının duygusal ortamını yansıtmayı amaçlayan ıssız ve kasıtlı olarak soğuk bir his veren kareleri filmin dikkat çekici özelliklerinden biri.

John Akomfrah: Hafıza Odaları

Handsworth Şarkıları

John Akomfrah: Hafıza Odaları

Kanıt

John Akomfrah: Hafıza Odaları

Kimin Kalbe İhtiyacı Var

John Akomfrah: Hafıza Odaları

Çocuk Gibi Konuş

John Akomfrah: Hafıza Odaları

Dokuz İlham Perisi

Heykele Geçiş

Heykele Geçiş

Manolo Valdés’in resimleri, maddesel bir mevcudiyet arayışındayken, bu arayış onun heykellerinde daha da belirgindir. Her geçen yıl, bu alanda daha üretken hale gelir. Günümüzde heykel, sanatçının zamanının ve çabalarının büyük bir bölümünü kapsıyor.

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

1963 ile 1966 yılları arasında Andy Warhol, New York sanat çevresinden çeşitli kişilerin film portreleri üzerinde çalıştı. 

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.