Yönetmen: John Akomfrah
Oyuncular: 
Tania Rogers, Evans Oma Hunter, Frank Parkes, Sally Sagoe
İngiltere, 1988, 76', HDD, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

Kanıt, Başkan Kwame Nkrumah’ın Afrika sosyalizmi deneyine son veren 1966 darbesinin üzerinden geçen yıllardan sonra ilk kez çağdaş Gana’ya dönen eski aktivist, yeni haber sunucusu Abena karakteri üzerinden, sömürge sonrası toplumların durumunu ele alıyor.

‘Anıların savaş alanında’ sürüklenen Abena, kendisini kamusal tarih ile bireysel bellek arasındaki gerilimin içerisinde bulur. Sömürge sonrası dönemin travmalarının duygusal ortamını yansıtmayı amaçlayan ıssız ve kasıtlı olarak soğuk bir his veren kareleri filmin dikkat çekici özelliklerinden biri.

John Akomfrah: Hafıza Odaları

Handsworth Şarkıları

John Akomfrah: Hafıza Odaları

Kanıt

John Akomfrah: Hafıza Odaları

Kimin Kalbe İhtiyacı Var

John Akomfrah: Hafıza Odaları

Çocuk Gibi Konuş

John Akomfrah: Hafıza Odaları

Dokuz İlham Perisi

Charlotte Wells’ten Bir Not

Charlotte Wells’ten Bir Not

Hafıza güvenilmesi güç bir şeydir: ayrıntılar belirsizleşir ve öngörülemez bir hâl alır. Hatırlamak için gayret ettikçe daha az şey görürsünüz. Kendisini durmadan çürüten bir hafızanın anısı... Son zamanlarda kendimi, duyguların daha dirençli olduğu noktasında ikna etmeye çalışırken buluyorum; ne var ki bu, epey zor bir iş.

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor! 

SAMİH RİFAT : YAZARIN ÖLÜMÜNDEN ÖNCE

SAMİH RİFAT : YAZARIN ÖLÜMÜNDEN ÖNCE

Esra Özdoğan

Elif’e

Eski Sadakâtler
Samih Rifat’ı anarken el mahkûm başvurulan, yine de imtina edeceğim kısa sözcük listesi: Çok yönlü, geniş yelpazeli, Rönesans insanı, polimat,