Yönetmen: Luise Donschen
Oyuncular: Wolfgang Forstmeier, John Malkovich, Elija Pott, Undine de Rivière, Lumi Lausas, Luise Donschen
Almanya, 2018, 67', renkli
Almanca, İngilizce; Türkçe altyazılı
Film, ikonografik yönden kışkırtıcı derecede sade bir biçimde açılıyor. Arka planda Campanile di San Marco manzarasının önünden geçen gondollarıyla, Venedik’i görüyoruz. Tüylerle bezeli bir karnaval figürü, arka planın önünde poz veriyor. Adı erkek cazibesiyle birlikte anılan Giacomo Casanova’nın doğum yerinden, ispinozlar üzerinde yaptıkları çalışmalarla Kazanova geninin varlığını kanıtlamaya çalışan biyologlara geçiyoruz. Eğer dedikleri doğruysa, yani dişilerde çok eşliliğin evrimsel açıdan bir avantajı bulunmuyorsa, doğada halen görülebiliyor olması için bu özelliğin babadan kıza aktarılıyor olması gerekli. Kazanova rolünü canlandıran aktör, gösteri sonrasında sahne arkasındaki soyunma odasında söyleşi verdikten sonra, tekrar John Malkovich’e dönüşüyor. Bir dominatrix müşterisini kabul ediyor; çocuklar ormanda oyunlar oynuyorlar. Filmin kurgusu; doğa ve kültür, toplumsal cinsiyet rolleri, arzu, cinsellik, beden ve bedenleşmeye ilişkin unsurları ustalıkla birbirlerine örüyor. 16mm olarak çekilen ve sahnelerle belgesel bölümlerini bir araya getiren film, gerçek ve kurgu arasında, karmaşık bağlantılar kurulmasına izin veren boşluklar bırakıyor. Tematik bağdaşımlara görsel bağlantılar eşlik ederken, doğayı simgeleyen orman, saksı bitkileri ve yağlıboya tablolar, tüyler, pırıltılı ayakkabılar ve kırmızı bir etek, göze olduğu kadar zihne de hitap eden ayrıntılar sunuyor. Kasanova Geni, cezbetmeyi bilen bir film.
Gösterimin ardından yönetmen Luise Donschen ile bir söyleşi gerçekleştirilecek. Bu film gösterimi ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.
Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)