Kuzeydeki Bütün Şehirler

Yönetmen: Dane Komljen
Oyuncular: Boban Kaluđer, Boris Isaković, Dane Komljen
Sırbistan, Bosna-Hersek, Karadağ, 2016, 100', renkli
Sırpça; Türkçe altyazılı

İki adam, koyu ahşap zeminleri ve beton kutuları olan, Yugoslavya döneminden kalma bir tesiste gizemli ve dokunaklı bir yaşamı paylaşmaktadır. Şehre bir yabancı gelir ve işler değişir ama neyin, neden ve nasıl değiştiği muğlaktır. Dane Komljen’in kayıp ütopyalara hitap ettiği, göndermelerle ve dingin bir hüzünle örülmüş bu ağıtta diyalog yok. Konuşmalar, mimarinin ve insan sosyalliğinin idaresinin sorgulandığı monologlardan ibaret.

Gösterimin ardından Ferda Keskin ile bir söyleşi gerçekleştirilecek. Detaylı bilgi için tıklayın.

Bu film gösterimi ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Film gösterimi başladıktan 15 dakika sonra salona ziyaretçi alınmayacaktır.

Başkasının Eli: Kuzeydeki Tüm Şehirler

Kuzeydeki Bütün Şehirler

Kuzeydeki Bütün Şehirler

Leonardo’nun Atı

Leonardo’nun Atı

Leonardo da Vinci, 1493’te, tam 500 yıl önce, Milano Dükü Ludovico il Moro’nun 12 yıl önce babasının anısına sipariş ettiği atlı anıtın (doğal büyüklüğün 4 katı boyda) dökümü için hazırlıkları bitirmek üzereydi.

Ev Gibi Olmayan! <br> Lee Miller

Ev Gibi Olmayan!
Lee Miller

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Tigran Mansurian ile bir söyleşi - Nairi Galstanian

Tigran Mansurian ile bir söyleşi - Nairi Galstanian

 Dünya çapında yankı bulan film üzerine Andrey Tarkovski, Parajanov’u “bir dahi” olarak nitelendirirken Michelangelo Antonioni ise “çarpıcı, mükemmel bir güzellik” olarak tanımladığı filme ilişkin, “Bana kalırsa Parajanov, dünyanın en iyi yönetmenlerinden biri” değerlendirmesinde bulundu. Filmin müziklerini besteleyen ve bu vesileyle yeni, müzikal bir dil icat eden Ermeni besteci Tigran Mansurian ise, Sayat-Nova’yı “evrensel bir öneme sahip, olağanüstü bir olay” olarak tanımladı.