Maya Deren’in Aynası

  • 27 Nisan 2019 / 16.00
  • 4 Mayıs 2019 / 14.00

Yönetmen: Martina Kudláček
Avusturya, İsviçre, Almanya, 2001, 103', renkli, siyah-beyaz
İngilizce; Türkçe altyazılı

Belgesel yapımcısı Martina Kudlacek, Maya Deren’in Aynası ile yalnızca çığır açmış bir sanatçının büyüleyici bir portresini çizmekle kalmıyor, onun çarpıcı güzellikte ve şiirsel eserlerine de görkemli bir giriş sunuyor. Filmlerden alıntılarla başlayan Maya Deren’in Aynası, arşiv kayıtlarıyla Stan Brakhage, Jonas Mekas, Katherine Dunham ve Living Theater kurucusu Judith Malina gibi Deren’in meslektaş ve çağdaşlarının gözlem ve değerlendirmelerini kusursuz ve etkili bir şekilde iç içe sunuyor. Filmin orijinal müzikleri, deneysel besteci John Zorn tarafından bestelendi.

Hatıranın Peşinde

Maya Deren’in Aynası

Hatıranın Peşinde

Yeniden Sev Beni

Hatıranın Peşinde

Tek Başına Dans

Hatıranın Peşinde

Krisha

Hatıranın Peşinde

Matangi / Maya / M.I.A.

Hatıranın Peşinde

Aidiyet ve Yoldaşlık

Maya Deren’in Aynası

Konstantinopolis’te Mucizevi Şifalar

Konstantinopolis’te Mucizevi Şifalar

Göz kamaştırıcı güzellikleriyle Konstantinopolis’in ihtişamını yaratan kutsal mekânlar, aynı zamanda değerli röliklerin saklandığı yerlerdi ve bu nedenle şifa kaynaklarıydı. 

Paula Rego İstanbul’da!

Paula Rego İstanbul’da!

Biz, yani ben ve okul arkadaşlarımdan bazıları, Paula Rego’yu biliyorduk. İtiraf etmeliyim, ben Rego’nun nereli olduğunu bilmiyordum, Portekiz’in Avrupa’nın neresinde yer aldığını da.

Bizi mi gözetliyor? <br> Vajiko Chachkhiani

Bizi mi gözetliyor?
Vajiko Chachkhiani

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!