O

  • 15 Mayıs 2024 / 19.00
  • 25 Mayıs 2024 / 15.00

Yönetmen: Ulrich Schamoni
Oyuncular: Sabine Sinjen, Bruno Dietrich, Tilla Durieux, Horst Manfred Adloff
Batı Almanya, 1966, 88', DCP, siyah beyaz
Almanca; Türkçe altyazılı

Batı Berlin'de genç, evli olmayan bir çift, ailelerinin geleneklerinden ve kurallarından uzak bir hayatın tadını çıkarır. Hilke bir mimarlık ofisinde teknik ressamdır, partneri Manfred ise ünlü bir emlakçının asistanıdır. Genç kadının beklenmedik bir şekilde hamile olduğunu öğrenmesi mutluluğuna gölge düşürür. Erkek arkadaşıyla bu konuyu konuşmak yerine tek başına doktora gider ve planlarını ondan gizler. Ulrich Schamoni, O ile içinde yaşadığı toplumu neredeyse sosyolojik bir kesinlikle anlatıyor: 1960'larda, gençliğin kargaşa içinde olduğu Batı Almanya… Kürtaj hakkı çağrılarını vurgulayan film ulusal çapta büyük bir başarıya imza atmış, birçok ödüle layık görülmüştür.

her şey film

O

her şey film

Mädchen in Uniform

her şey film

Opera Binasında Yangın

her şey film

Zayıf Nokta

Konstantinopolis’te Mucizevi Şifalar

Konstantinopolis’te Mucizevi Şifalar

Göz kamaştırıcı güzellikleriyle Konstantinopolis’in ihtişamını yaratan kutsal mekânlar, aynı zamanda değerli röliklerin saklandığı yerlerdi ve bu nedenle şifa kaynaklarıydı. 

Heykele Geçiş

Heykele Geçiş

Manolo Valdés’in resimleri, maddesel bir mevcudiyet arayışındayken, bu arayış onun heykellerinde daha da belirgindir. Her geçen yıl, bu alanda daha üretken hale gelir. Günümüzde heykel, sanatçının zamanının ve çabalarının büyük bir bölümünü kapsıyor.

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

1963 ile 1966 yılları arasında Andy Warhol, New York sanat çevresinden çeşitli kişilerin film portreleri üzerinde çalıştı.