Pleybek

  • 10 Aralık 2021 / 19.30
  • 15 Aralık 2021 / 19.00

Yönetmen: Agustina Comedi
Oyuncular: La DelpiMarcos GarcíaMartín Shanly
Arjantin, 2019, 14', HDD, renkli
İspanyolca; Türkçe altyazılı 

1980'lerin sonlarında, Katolik, muhafazakar ve askeri diktatörlüğün hüküm sürdüğü bir Arjantin. Bir grup trans kadın ve drag queen’den hayatta kalan tek kişi olan La Delpi, bodrum katlardaki tiyatrolarda sahneledikleri gösterilerinin toplumu nasıl harekete geçirdiğini ve AIDS ve polis şiddetine karşı mücadelelerinde onlara nasıl yardımcı olduğunu anlatıyor. Ruj, pleybek performansları ve doğaçlama sahne kıyafetleriyle yaralarını nasıl sardıklarını… Ve ölmek üzere olanlar için nasıl mutlu sonlar kurguladıklarını. VHS anılardan derlenen bir veda mektubu.

Buradayım!

Sabırlı Bakım

Buradayım!

Kanıyorum

Buradayım!

Pleybek

Buradayım!

Çözülen Diller

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Pera Öğrenme programları kapsamında yayınlanan, Tania Bahar'ın kaleme aldığı ve Marina Rico'nun resimlediği hikâye kitabı Küçük Sarı Daire, çocuklarla yetişkinlerin birlikte keşfedecekleri ve paylaşacakları farklı bir öğrenme deneyimi sunuyor.

Bir Dönüm Noktası Olarak “Yılbaşı”: <br>Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Bir Dönüm Noktası Olarak “Yılbaşı”:
Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Yeni yıl, sadece takvimdeki bir değişiklikten ibaret değil. Geçmişin ağırlığının hissedildiği bazen de geleceğin belirsizliğiyle yüzleşildiği bir dönüm noktası olabilir. Pera Film bu yılbaşında, beyazperdenin umut, pişmanlık, nostalji ve yeni başlangıçlar etrafında şekillenen hikâyelerine odaklanıyor.

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

1962’de fluxus hareketinin önde gelen üyelerinden Philip Corner, Piano Activities (Piyano Etkinlikleri) başlıklı bir performans sırasında yaptıklarıyla ciddi müzik çevrelerinde büyük olay yaratmıştı.