Pleybek

  • 10 Aralık 2021 / 19.30
  • 15 Aralık 2021 / 19.00

Yönetmen: Agustina Comedi
Oyuncular: La DelpiMarcos GarcíaMartín Shanly
Arjantin, 2019, 14', HDD, renkli
İspanyolca; Türkçe altyazılı 

1980'lerin sonlarında, Katolik, muhafazakar ve askeri diktatörlüğün hüküm sürdüğü bir Arjantin. Bir grup trans kadın ve drag queen’den hayatta kalan tek kişi olan La Delpi, bodrum katlardaki tiyatrolarda sahneledikleri gösterilerinin toplumu nasıl harekete geçirdiğini ve AIDS ve polis şiddetine karşı mücadelelerinde onlara nasıl yardımcı olduğunu anlatıyor. Ruj, pleybek performansları ve doğaçlama sahne kıyafetleriyle yaralarını nasıl sardıklarını… Ve ölmek üzere olanlar için nasıl mutlu sonlar kurguladıklarını. VHS anılardan derlenen bir veda mektubu.

Buradayım!

Sabırlı Bakım

Buradayım!

Kanıyorum

Buradayım!

Pleybek

Buradayım!

Çözülen Diller

Tracey Emin: Mahremiyetin Kamusal Dili ve Otobiyografik Yaklaşımlar

Tracey Emin: Mahremiyetin Kamusal Dili ve Otobiyografik Yaklaşımlar

Tracey Emin, kişisel deneyimlerini saklamaktan ziyade sergileyerek, mahremiyeti çağdaş sanatın en görünür alanlarından birine taşıyan bir sanatçı. Ortak Duygular: British Council Koleksiyonu’ndan Yapıtlar sergisinde yer alan çalışmaları üzerinden, 1990’ların çağdaş sanat dünyasının en tartışmalı figürlerinden biri olan Emin’in, otobiyografik deneyimi sanat diline dönüştüren pratiğine yakından bakıyoruz.

Sergey Parajanov Anlatıyor

Sergey Parajanov Anlatıyor

“Olabilecek en kötü hapishane koşullarıyla karşılaştığımda, bir seçim yapmak zorunda olduğumu anladım: ya dibe vuracaktım ya da bir sanatçı olacaktım.”

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.