Sabırlı Bakım

  • 1 Aralık 2021 / 19.00
  • 8 Aralık 2021 / 19.00

Yönetmenler: Katherine Cheairs, Cristóbal Guerra, Danny Kilbride, Abdul-Aliy A. Muhammad, Uriah Bussey, Beto Pérez, Steed Taylor, J Triangular, Women's Video Support Project
ABD, 2021, 63', HDD, renkli
İspanyolca, Mandarin, İngilizce; Türkçe altyazılı

Visual AIDS, Day With(out) Art 2021 kapsamında, halen devam eden HIV salgınındaki toplum destekli bakım stratejilerine ışık tutan videoların derlendiği program Sabırlı Bakım’ı sunuyor.

Geçmişteki zarar azaltma ve hapishane aktivizmi konularından HIV ilacının uzun vadeli etkilerine kadar uzanan geniş bir yelpazeyi işleyen Sabırlı Bakım, hükümetlerin ve sivil toplum kuruluşlarının ihmalkarlığına dikkat çekerken, toplum destekli bakım, karşılıklı yardım ve dayanışma hikayelerine odaklanıyor. Programın adı ikili bir anlama sahip; bakıcıların azmini ve özverili çalışmalarını onurlandırırken aynı zamanda ilaçlardan ve sağlık hizmeti sağlayıcılardan kaynaklanabilecek potansiyel zararlara da değiniyor. Sabırlı Bakım, bir salgının yalnızca ilaçlarla çözülebileceği varsayımını geçersiz kılıyor ve toplum destekli çalışmaları kalıcı bir ilaç türü olarak yorumlayarak karşımıza getiriyor.

Buradayım!

Sabırlı Bakım

Buradayım!

Kanıyorum

Buradayım!

Pleybek

Buradayım!

Çözülen Diller

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor! 

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.

Rineke Dijkstra Bana Bak!

Rineke Dijkstra Bana Bak!

“Portre insanlık durumunun dışından ve de içinden bahseder, bir kişinin fiziği kadar psikolojisini de yansıtır –ya da yansıtmalıdır.”