Yönetmen: Dilan Toftik
Türkiye, 2025, 17', DCP, renkli
Kürtçe; Türkçe, İngilizce Altyazılı
Berivan ve Helin Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşayan iki kız kardeştir. Berivan fotoğraf ve videoya meraklı, yaşam alanını kayıt altına alırken, Helin vaktini Nokê ismindeki kedisiyle geçirmektedir.
Sur ilçesinde abluka olacağına dair anonslar yapılmakta... Sur’daki abluka nedeniyle halk göç etmeye başlamışken, Berivan ve Helin her zamanki gibi babalarına yemek götürdükleri bir gün Helin’in kedisi kaybolur. Kedinin kaybolması iki kardeş arasında gerilim yaratırken, Berivan ise hem Sur’dan ayrılmak zorunda kalmanın hem de büyümenin getirdiği değişimlerle baş etmeye çalışır; sekteye uğrayan yaşamına ve hafızasına sahip çıkar.
*Bu film, “Son Büyük Simge: Surp Giragos Kilisesi” filmiyle birlikte gösterilecektir.
Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)