The Rocky Horror Picture Show

  • 24 Ekim 2023 / 19.00
  • 28 Ekim 2023 / 19.00

Yönetmen: Jim Sharman
Oyuncular: Tim Curry, Susan Sarandon, Barry Bostwick, Richard O'Brien
ABD, 1975, 100’, DCP, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

B sınıfı filmlere saygı duruşu niteliğindeki Jim Sharman imzalı The Rocky Horror Picture Show, o güne dek eşi benzeri görülmemiş kâbusvari bir müzikal, bugün bile aşılması güç bir eşik. Korku ve bilim kurguyu müzikal potasında eriten, başrolünde Tim Curry, Susan Sarandon ve Barry Bostwick’in yer aldığı film, ormanda yolunu kaybeden Brad ve Janet adlı iki gencin, yardım için “en doğru” kapıyı çalmaları sonucu tanıştıkları Dr. Frank-N-Furter’ın şatosunda yaşanılan türlü çılgın deneyime odaklanıyor. Transseksüel gezegeninden dünyayla ilgili bilgi toplamak için gelen; ancak burada kendini kusursuz insanı yaratmaya adayan Dr. Frank-N-Furter’ın şatosunda yaşananlar an be an daha da çığrından çıkıyor.

Ritmik Kâbuslar

The Rocky Horror Picture Show

Ritmik Kâbuslar

Suspiria

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

1962’de fluxus hareketinin önde gelen üyelerinden Philip Corner, Piano Activities (Piyano Etkinlikleri) başlıklı bir performans sırasında yaptıklarıyla ciddi müzik çevrelerinde büyük olay yaratmıştı.

Turquerie

Turquerie

14. yüzyılda Balkanlar’a giren, 15. yüzyılda Konstantinopolis’i fetheden, 16. yüzyılda Viyana kapılarına dayanan Osmanlı İmparatorluğu, uzun süre Avrupa’nın korkulu rüyası olmuştur. Ancak 17. yüzyıl sonlarına gelindiğinde imparatorluğun genişlemesi durmuştu. 

Sergey Parajanov Anlatıyor

Sergey Parajanov Anlatıyor

“Olabilecek en kötü hapishane koşullarıyla karşılaştığımda, bir seçim yapmak zorunda olduğumu anladım: ya dibe vuracaktım ya da bir sanatçı olacaktım.”