Tiksinti

  • 1 Kasım 2014 / 16.00
  • 26 Kasım 2014 / 19.00

Yönetmen: Roman Polanski
Oyuncular: Catherine Deneuve, Ian Hendry, John Fraser
İngiltere, 105’, 1965, siyah-beyaz
İngilizce, Türkçe altyazıyla

Roman Polanski, uluslararası ün kazanan Sudaki Bıçak’tan sonra, tartışmalara yol açan, kan dondurucu bu psikoz hikayesini çekti. Catherine Deneuve, kız kardeşinin tatile giderek Londra’daki dairesinde onu yalnız bırakması sonrası akıl sağlığı gitgide kötüleşen kırılgan, frijit ve güzel bir genç kadın olan Carol’u oynuyor. Kısa bir süre sonra gerçek ve hayali görüntülerin birbirine karışmasıyla dehşete kapılan Carol’un deliliği şiddetli ve histerik bir hale gelir. Rahatsız edici ayrıntıları ve Polanski’nin klostrofobik mekanları duygu dolu bir mayın tarlasına çevirebilme yetisiyle Tiksinti, kişisel korkulara dair gerçeküstü ve kafa karıştırıcı bir yolculuk. Film, sinema tarihindeki en sarsıcı psikolojik gerilimlerden biri olmaya devam ediyor.

Roman Polanski: Aranan ve Arzulanan

Sudaki Bıçak

Roman Polanski: Aranan ve Arzulanan

Tiksinti

Roman Polanski: Aranan ve Arzulanan

Bozuk Düzen

Roman Polanski: Aranan ve Arzulanan

Rosemary'nin Bebeği

Roman Polanski: Aranan ve Arzulanan

Tess

Roman Polanski: Aranan ve Arzulanan

Roman Polanski: Aranan ve Arzulanan

Tiksinti

Gece Yarısı Hikâyeleri: Retro Rüyalar Oteli <br> Doğu Yücel

Gece Yarısı Hikâyeleri: Retro Rüyalar Oteli
Doğu Yücel

Benden beklemiyordu bunu. Ben de o gün o anda evlilik kararı alacağımızı beklemiyordum. Birden bire ama tamamen de günümüze uygun olup bitti her şey. Evlilik fikri aynı anda aklımızdan geçmiş, aynı anda gülümsemiş, aynı anda gözümüzü kapatıp aynı anda gözümüzü açmıştık. 

Charlotte Wells’ten Bir Not

Charlotte Wells’ten Bir Not

Hafıza güvenilmesi güç bir şeydir: ayrıntılar belirsizleşir ve öngörülemez bir hâl alır. Hatırlamak için gayret ettikçe daha az şey görürsünüz. Kendisini durmadan çürüten bir hafızanın anısı... Son zamanlarda kendimi, duyguların daha dirençli olduğu noktasında ikna etmeye çalışırken buluyorum; ne var ki bu, epey zor bir iş.

Kozbekçi Mustafa Ağa

Kozbekçi Mustafa Ağa

1709’da Rus Çarı Petro’ya yenildikten sonra Osmanlı’ya sığınan Demirbaş Şarl (XII. Karl) 5 yıl boyunca maiyetiyle birlikte Bender’de kalmış, tüm masrafları Osmanlı tarafından karşılanmış, kendisine maaş bağlanmış ve borç para verilmiştir.