Ütopya’nın Peşinde

Yönetmenler: Catarina de Sousa, Nick Tyson
Oyuncular
: Asher, Chase, Mars, Jay, Raphael, Julia, Lindsey
Portekiz, ABD, 2021, 27', renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

Bir grup genç, kuir ütopyaya dair fikirlerini tartışıyorlar. Birlikte, popüler bir video oyunu içinde güvenli alanlar inşa ederek herkesin kendisi olabildiği, daha eşit ve adil bir dünyaya dair bir manifesto yaratıyorlar. Filmin ortak yönetmenleri Catarina de Sousa ve Nick Tyson bu etkileyici kısa belgeselle, Z Kuşağı’ndan çok şey öğrenebileceğimizi kanıtlıyor; espri anlayışları ve sevecenlikleriyle, sevgiye dayalı bir topluluğun gücünü gösteriyorlar.

 

Yepyeni Bir Dünya

Bıçaklar ve Deri

Yepyeni Bir Dünya

Küsmek Yok

Yepyeni Bir Dünya

Binde Bir

Yepyeni Bir Dünya

Ütopya’nın Peşinde

Ütopya’nın Peşinde

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Müzik ve Eğlence

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Müzik ve Eğlence

Batılı ressamların Osmanlı konulu iç mekanda geçen gündelik yaşam resimlerine baktığımızda müzikli eğlenceler yaşama dair önemli bir detay olarak dikkat çeker. Bazen de tek figürlü resimlerde sadece müzik yapan kadınlar betimlenmiştir. 

Horror Vacui ya da Boşluk Korkusu<br> Alejandro Almanza Pereda

Horror Vacui ya da Boşluk Korkusu
Alejandro Almanza Pereda

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. 

Motiflerin Hatırlattıkları

Motiflerin Hatırlattıkları

İslam sanatlarında öne çıkan motifler, taşıdıkları sembolik anlamlarla bugünkü üretimleri şekillendirmeye devam ediyor. Kütahya çinilerinde görülen bitkisel bezemeler ve geometrik desenler hem vazo, sürahi gibi seramik objelerde hem de mimari süslemelerde kullanılıyor.