Vinil

  • 20 Haziran 2014 / 19.00
  • 25 Haziran 2014 / 19.00

Vinil, 1965, 67’
16 mm film, siyah beyaz, sesli
16 mm’den DVD’ye transfer
The Andy Warhol Museum, Pitssburgh Koleksiyonu
Katkı The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts, Inc.
©
2014 The Andy Warhol Museum, Pittsburgh, PA, bir Carnegie Institute Müzesi
Tüm hakları saklıdır.


Andy Warhol’un 1965 tarihli filmi Vinyl, Anthony Burgess’ın romanı A Clockwork Orange’ın daha az bilinen bir uyarlaması. Kubrick’in 1971’de gösterime giren saldırgan yorumuna karşılık Warhol’un versiyonu, neredeyse pornografik, işlenmemiş, homoerotik imgelerle bezenmiş, saf duyum üzerine bir meditasyon. Bu erken dönem cinsel fetişizm odaklı filmler, 1968’de Valerie Salonas’ın Warhol’u öldürme girişiminin ardından dolaşımdan çekildi, ama Vinyl, “queer” sinemada Warhol’un öncü rolünü kanıtladı.

Yeraltından Filmler<br/>Andy Warhol + Lou Reed

Chelsea Kızları

Yeraltından Filmler<br/>Andy Warhol + Lou Reed

Vinil

Yeraltından Filmler<br/>Andy Warhol + Lou Reed

Seslerin Senfonisi: The Velvet Underground ve Nico

Vinil

José Sancho’nun Yaşam Öyküsü

José Sancho’nun Yaşam Öyküsü

José Sancho Benito 18 Nisan 1935’te, Kosta Rika’nın Punteneras bölgesinde dünyaya geldi. Ailesi başkent San José’ye göçtü ve Sancho 1952 yılında buradaki Kosta Rika Lisesi’ni bitirdi. Daha sonra Kosta Rika Üniversitesi İktisadi Bilimler Okulu’nda eğitim görmeye başladı ve 1958 yılında iktisat bölümünden birincilikle mezun oldu.

Dede, Baba, Oğul <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Dede, Baba, Oğul
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Müzik ve Eğlence

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Müzik ve Eğlence

Batılı ressamların Osmanlı konulu iç mekanda geçen gündelik yaşam resimlerine baktığımızda müzikli eğlenceler yaşama dair önemli bir detay olarak dikkat çeker. Bazen de tek figürlü resimlerde sadece müzik yapan kadınlar betimlenmiştir.