Bir Nefes Arası: Yetişkinler için İyi Oluş Atölyeleri

9 Kasım 2025 - 18 Ocak 2026

Pera Müzesi Öğrenme Programları, “Bir Nefes Arası: Yetişkinler için İyi Oluş Atölyeleri” programıyla; günümüz koşullarında başta kendimiz olmak üzere insanların psikolojisine destek olmayı amaçlayan herkesin katılabileceği sanat terapisi odaklı bir dizi atölye düzenliyor. Program bedensel farkındalığı artıran hareket pratikleri, duygusal ilkyardım yaklaşımları, müzikle regülasyon çalışmaları ve sanatla ifade alanlarını bir araya getirerek katılımcıların iyi olma hâllerine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Atölyelerde katılımcılar, canlılık ve güç kaynaklarını keşfederek bu deneyimi renk, sembol ve çizimlerle bir yapıta dönüştürüyor, “kendine iyi bakma–empati–farkındalık” temelli duygusal ilkyardım araçlarını öğreniyor. Müzik atölyesinde doğaçlama, şarkı yazımı, müzikal iletişim ve farklı enstrümanlarla aktif üretim deneyimlenirken; beden–hareket atölyesinde ısınma, farkındalık ve beden–zihin–duygu ilişkisine odaklanan yönlendirmeli pratiklerle bedensel ifade alanları açılıyor. Programda yer alan atölyeler, günlük yaşama taşınabilir pratiklerle ve kişisel üretimlerle destekleniyor.

Atölyelere rezervasyon yaptırmak için lütfen etkinlik sayfasındaki rezervasyon formunu doldurunuz.

9 Kasım

14.00 Duygusal İlkyardım

7 Aralık

14.00 Canlılığımla Yeniden Tanışıyorum

14 Aralık

14.00 Doğaçlama Müzik

18 Ocak

14.00 Hareketli Karşılaşmalar

Duygusal İlkyardım

Duygusal İlkyardım

Canlılığımla Yeniden Tanışıyorum

Canlılığımla Yeniden Tanışıyorum

Doğaçlama Müzik

Doğaçlama Müzik

Hareketli Karşılaşmalar

Hareketli Karşılaşmalar

Gece Yarısı Hikâyeleri: Ruh <br> Aşkın Güngör

Gece Yarısı Hikâyeleri: Ruh
Aşkın Güngör

En çok çocukları öldürmekten haz duyuyorum. Etleri kesilip göğüs kafesleri kırılırken hep aynı şekilde bağırıyorlar: “ANNE!BABA! ANNEEEE! BABAAAA!”

Modernite  Moderni İnşa Etmek / Moderni Yeniden Biçimlendirmek

Modernite Moderni İnşa Etmek / Moderni Yeniden Biçimlendirmek

Bir koleksiyonun en az dört kuşak boyunca aktarılması gerektiğine inanan ve bunu bir bayrak yarışına benzeten Nahit Kabakcı’nın 1980’lerden itibaren oluşturmaya başladığı Huma Kabakcı Koleksiyonu Türkiye’de, bilinçli ve sürekliliği olan az sayıdaki koleksiyondan biri.

Moskova Kavramsalcılığı

Moskova Kavramsalcılığı

Düşünme biçimimiz kökten bir değişime uğramış durumda, ama insanların çoğu bunun pek farkında değil gibi.

Kurumsallaşmış düşünme biçimi son 24 yüzyıldır yaptığı gibi doğrusal Neo-Platonik yapısını sürdürüyor.