Tasarımın Ritmi

12 Mayıs - 24 Haziran 2023

Pera Öğrenme, 12 Mayıs - 24 Haziran 2023 tarihleri arasında, “Tasarımın Ritmi” programı kapsamında, hem çocuk hem de yetişkinlere yönelik yüz yüze atölyeler düzenliyor. Anneler Günü, Gençlik ve Spor Bayramı, Babalar Günü ve Müzeler Haftası’na özel gerçekleşen beş farklı atölyede üç boyutlu tasarımlar yapılıyor. Cumartesi günleri gerçekleşen Pera Çocuk ve Pera Genç atölyelerinde ise, taş ve bronz ağırlıkların efsane ve hikâyeler barındıran sembolleri ile çini ve seramiklerin tekrarlayan motifleri, yaratıcı sanatsal çalışmalara ilham oluyor.

Anneler Gününe Özel: Rüzgâr Çanı Tasarımı, Babalar Gününe Özel: Yıldız-yakalar Yapımı ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı atölyeleri ücretsizdir, rezervasyon gereklidir. Ücretli atölyeler için biletler Biletix’ten alınabilir. PERAkart AİLE’lilere özel %50 indirim uygulanmaktadır.

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

12 Mayıs

19.00 Anneler Günü’ne Özel: Rüzgâr Çanı Tasarımı

13 Mayıs

10.30 Mono Baskı ile Motifler

19 Mayıs

14.30 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na Özel
Kile Hareket Katan Tasarımlar

19.00 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na Özel:
Bedenin Hareketi, Heykelin Formu

20 Mayıs

10.30 Hayaller Müzesi

21 Mayıs

12.30 Minyatür Müze Tasarımı

27 Mayıs

10.30 Mono Baskı ile Motifler

13.30 Kilden Efsanevi Ağırlıklar

10 Haziran

10.30 Üç Boyutlu Çini Motifleri

13.30 Kilden Efsanevi Ağırlıklar

17 Haziran

10.30 Mono Baskı ile Motifler

13.30 Kilden Efsanevi Ağırlıklar

18 Haziran

13.30 Babalar Günü’ne Özel: Yıldız-yakalar Tasarımı

24 Haziran

10.30 Üç Boyutlu Çini Motifleri

13.30 Tılsım Tasarımı

Babalar Günü’ne Özel: Yıldız-yakalar Tasarımı
7-12 Yaş

Babalar Günü’ne Özel: Yıldız-yakalar Tasarımı

Hayaller Müzesi
4-6 Yaş

Hayaller Müzesi

Minyatür Müze Tasarımı
7-12 Yaş

Minyatür Müze Tasarımı

Mono Baskı ile Motifler
4-6 Yaş

Mono Baskı ile Motifler

Kilden Efsanevi Ağırlıklar
7-12 Yaş

Kilden Efsanevi Ağırlıklar

Üç Boyutlu Çini Motifleri
4-6 Yaş

Üç Boyutlu Çini Motifleri

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na Özel<br> Kile Hareket Katan Tasarımlar
13-17 Yaş

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na Özel
Kile Hareket Katan Tasarımlar

Tılsım Tasarımı
13-17 Yaş

Tılsım Tasarımı

Anneler Günü’ne Özel: Rüzgâr Çanı Tasarımı

Anneler Günü’ne Özel: Rüzgâr Çanı Tasarımı

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na Özel: <br>Bedenin Hareketi, Heykelin Formu

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na Özel:
Bedenin Hareketi, Heykelin Formu

Korku ve Kıyametin Baş Döndürücü Bir İfadesi  <br> Tsang Kin-Wah

Korku ve Kıyametin Baş Döndürücü Bir İfadesi
Tsang Kin-Wah

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Şeytanlar, Simgeler, ve Kozmos

Şeytanlar, Simgeler, ve Kozmos

Bizans’ta hastalık ve şifayı kuşatan inançlar, mitlerden, astrolojiden ve Akdeniz havzasında, Yahudiler, Mısırlılar, Mezopotamyalılar ve Yunanlılar tarafından uygulanan büyülerden çıkmıştır.

Akışkan Rego

Akışkan Rego

Her ne kadar Rego, geç de olsa, çağının öncü feministlerinden biri olarak kabul edilmişse de, cinsel akışkanlığı ele alışıyla ilgili çok az şey yazılmıştır. Hatta çizim ve resimlerindeki sado-mazoşist akım, partiarka ile sömürülen kadın arasındaki klasik çatışmanın bir okuması olarak anlaşılmıştır. Türkiye ve Almanya’daki ilk müze sergileri, Rego’nun toplumsal cinsiyet ve kimlik hakkında sanıldığının çok ötesinde akışkan bir anlayışa sahip olduğunu gösteriyor.