Bauhaus: Bir Okuldan Ötesi

14 Ekim - 2 Kasım 2018

Pera Film, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Okullar Okulu temalı 4. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında sunduğu bu programda, Bauhaus’un farklı disiplinlerle olan yaratıcı ilişkisini ele alırken sanatçıların ve mimarların yapımlarına odaklanıyor.

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

 

iksv logo
 iş birliğiyle

14 Ekim

18.00 Bauhaus: Medya Sanatı

17 Ekim

17.00 Bauhaus: Model ve Mit

2 Kasım

19.00 Bauhaus: Model ve Mit

21.00 Bauhaus: Medya Sanatı

Bauhaus: Model ve Mit

Bauhaus: Model ve Mit

Bauhaus: Medya Sanatı

Bauhaus: Medya Sanatı

Tasarım Sohbetleri <br> Marc Henning

Tasarım Sohbetleri
Marc Henning

Moderatörlüğü yapılan bir sohbette bir araya gelen tasarımcılar, bireysel süreçlerini ortaya dökerken iş ve uygulamalarındaki ortak ve farklı yönleri keşfediyor.

Tasarım Sohbetleri <br> Ali Murat Cengiz + Gökçe Gürçay (MANG)

Tasarım Sohbetleri
Ali Murat Cengiz + Gökçe Gürçay (MANG)

Tasarım Sohbetler, tasarım bienalinin sergisine söylemsel bir katman ekliyor, seyircilerin sergilenen işler ve onu yaratan tasarımcılarla ilgili daha fazla bilgi sahibi olmasını sağlıyor.

Tasarım Sohbetleri <br> LegrandJäger + AATB

Tasarım Sohbetleri
LegrandJäger + AATB

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) iş birliğiyle, 22 Eylül – 4 Kasım 2018 tarihleri arasında “Okullar Okulu” temalı 4. İstanbul Tasarım Bienali’ne ev sahipliği yapıyor.

Tasarım Sohbetleri <br> Judith Seng + Ambiguous Standards

Tasarım Sohbetleri
Judith Seng + Ambiguous Standards

Tasarım Bienali boyunca devam edecek Tasarım Sohbetleri, Tasarım Bienali’ne katılan tasarımcılar için, projelerini ve yaklaşımlarını paylaşıp geliştirebilecekleri bir etkileşim platformu sunuyor.

4. İstanbul Tasarım Bienali

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) iş birliğiyle, “Okullar Okulu” temalı 4. İstanbul Tasarım Bienali’ne ev sahipliği yaptı. İKSV tarafından VitrA sponsorluğunda ve Jan Boelen’ın küratörlüğünde düzenlenen 4. İstanbul Tasarım Bienali’nde Vera Sacchetti yardımcı küratör, Nadine Botha asistan küratör olarak görev aldı.

4. İstanbul Tasarım Bienali

Bir Sanatçının Başarısı

Bir Sanatçının Başarısı

19. yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’i ağırlıyoruz. Sergi, öncelikli olarak 19. yüzyıl resmine damgasını vurmuş bir sanatçı olan ve çoğunlukla deniz ve kentin iç içe geçtiği İstanbul’u ve Venedik’i konu alan resimleriyle bilinen Ziem’i, tüm yönleriyle tanıtmayı amaçlıyor. Blogumuz üzerinden de sanatçıyı ve sergideki eserleri incelemeye devam ediyoruz. 

Bölgenin Hafızası

Bölgenin Hafızası

Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.

Jean-Léon Gérôme: Değişim Çağında Kültürel Etkileşimler

Jean-Léon Gérôme: Değişim Çağında Kültürel Etkileşimler

Jean-Léon Gérôme, 19. yüzyıl ikinci yarısının en tanınmış sanatçıları arasında yer alır. Akademik resmin en ateşli savunucularından olan Gérôme, İzlenimcilik gibi modern akımlara karşı kişisel bir savaş yürütmüştür. Yaşamının son dönemlerinde, karşı çıktığı akımların yükselişiyle eski popülerliğini kaybetmeye başlasa da 20. yüzyılda da pek çok başka akademik ressam gibi unutulup gitmemiştir.