iyi bir komşu
36. İstanbul Film Festivali

5 - 9 Nisan 2017

Pera Film, 36. İstanbul Film Festivali kapsamında Ulusal Kısa Film Yarışması, iyi bir komşu, Vincent Dieutre: Yalnızlık Alıştırmaları bölümlerinin yanı sıra çeşitli film gösterimi ve etkinliklerine ev sahipliği yapıyor!

İstanbul Film Festivali ile 15. Istanbul Bienali küratörleri Elmgreen & Dragset sanatçı ikilisi, bu yılki bienalle bağlantılı bir film programı seçkisi yaptı. Bienal’e de adını veren “iyi bir komşu” temalı 10 uzun ve 5 kısa metrajlı film, farklı kimliklerin hayatlarını çeşitli şekillerde sürdürmelerine ve değerlendirmelerine odaklanıyor. Ayrıca, insanların bir ev, küçük bir topluluk, bir mahalle veya bir köyün içinde birbirleriyle etkileşim kurma hallerini de inceliyor. “iyi bir komşu” bölümünde aynı zamanda “tavsiye edilen filmler” başlığıyla bir grup filmin isimlerine de yer verilecek. Filmlerin tümünde, ana karakterler ile onların evleri ve mahalleleri arasındaki türlü dinamikler sorgulanıyor.

36. İstanbul Film Festivali kapsamındaki gösterimlerin biletleri 25 Mart Cumartesi günü saat 10.30’dan itibaren festivalin satış kanalları üzerinden gerçekleşecektir. Pera Müzesi’ndeki tüm gösterimler 8 TL’dir. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

5 Nisan

11.00 Elma

13.30 Toponimi

16.00 Taang

19.00 40 Günlük Sessizlik

6 Nisan

11.00 Komşu Sesler

13.30 Youkali

16.00 Vanda’nın Odasında

19.00 Toponimi

7 Nisan

11.00 40 Günlük Sessizlik

19.00 Dogville

8 Nisan

11.00 Youkali

16.00 Beyaz Bant

19.00 Peki Şimdi? Hatırlat Bana

9 Nisan

11.00 Vanda’nın Odasında

14.30 iyi bir komşu Kısalar

16.00 Taang

Taang

Taang

Vanda’nın Odasında

Vanda’nın Odasında

Komşu Sesler

Komşu Sesler

Beyaz Bant

Beyaz Bant

40 Günlük Sessizlik

40 Günlük Sessizlik

Elma

Elma

Youkali

Youkali

Toponimi

Toponimi

Peki Şimdi? Hatırlat Bana

Peki Şimdi? Hatırlat Bana

Dogville

Dogville

iyi bir komşu Kısalar

iyi bir komşu Kısalar

iyi bir komşu
36. İstanbul Film Festivali

15. Istanbul Bienali’ne de adını veren “iyi bir komşu” temalı 10 uzun ve 5 kısa metrajlı film, farklı kimliklerin hayatlarını çeşitli şekillerde sürdürmelerine ve değerlendirmelerine odaklanıyor. 

15. İstanbul Bienali

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) iş birliğiyle, 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yaptı. İKSV tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen, sanatçı ikilisi Elmgreen & Dragset’in küratörlüğünde iyi bir komşu başlıklı bienalde, 32 ülkeden 55 sanatçının ev, mahalle ve aidiyet kavramlarını tartışmaya açan işleri sergilendi.

15. İstanbul Bienali

Kimliğin Parçaları

Kimliğin Parçaları

1972 yılında Bosna-Hersek’teki ilk Güzel Sanatlar Akademisi olarak kurulan Saraybosna Güzel Sanatlar Akademisi kuruluşundan bu yana Saraybosna çağdaş sanatının en önemli temsilcilerinden biri oldu. 

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Kadın Giyimi

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Kadın Giyimi

Yabancılara kapalı bir dünya olduğundan Harem’deki kadınların yaşantısı batılı ressamların ve sanat tüketicisinin en çok ilgisini çeken konulardan olmuştur. 

Araba Sevdası Yahut Hikâyenin Aslı <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Araba Sevdası Yahut Hikâyenin Aslı
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı.