Yönetme: Vincent Dieutre
Oyuncular: Eva Truffaut, Vincent Dieutre
Fransa, 2003, 59’, renkli
Fransızca; Türkçe altyazılı
“Mart 1977. Bologna’ya vardım–iç savaşın eşiğinde, bilinmez bir şehre... Ayarlanmış, kati bir kalış; anılar, kopuk kopuk isimler: Dünyaya açılışımın, Bolonya’yı sarsan bir isyanın köpük gibi parçacıkları.” Mart 2003’te yayınlanan ve France Culture için hazırlanan bir radyo programı olan Bologna Centrale, bir sine-günlük, geçmişe dönük bir otobiyografi, Dieutre’ün üç yıl yaşayıp 20 yıl sonra geri döndüğü 1970’lerin Bolonya’sına dair duygusal bir belgesel. Film aynı zamanda İtalya’nın terörizmle sarsıldığı o dönemin siyasi tarihçesini de inceliyor.
Yeni yıl, sadece takvimdeki bir değişiklikten ibaret değil. Geçmişin ağırlığının hissedildiği bazen de geleceğin belirsizliğiyle yüzleşildiği bir dönüm noktası olabilir. Pera Film bu yılbaşında, beyazperdenin umut, pişmanlık, nostalji ve yeni başlangıçlar etrafında şekillenen hikâyelerine odaklanıyor.
Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)