Cehennem

  • 23 Ekim 2018 / 19.00
  • 28 Ekim 2018 / 14.00

Yönetmen: Danis Tanović
Oyuncular: Karin Viard, Emmanuelle Béart, Marie Gillain, Jacques Gamblin
Fransa, İtalya, Belçika, Japonya, 2005, 98', renkli
Fransızca; Türkçe altyazılı
 
Paris’te seksenli yıllarda cezaevinden yeni tahliye olmuş bir adam karısı tarafından reddedilir. Üç kız kardeş Sophie, Céline ve Anne, birer yetişkin olmuş, her biri kendi hayatını kurmuştur. Aile bağları kopmuştur. En büyükleri, Sophie fotoğrafçı Pierre ile evlidir ve iki çocukları vardır ancak araları limonidir. Bekar olan Céline ise artık huzurevinde kalan düşkün annelerine bakan tek çocuktur. Mimarlık okuyan Anne okuldaki hocası Frédéric ile tutkulu bir aşk yaşamaktadır. Céline’in hayatına genç bir adam girer. Çekici Sébastien genç kadını baştan çıkarmaya kararlıdır. Sevgilisinin Céline’e anlattıkları üç kardeşi tekrar bir araya getirir, geçmişlerini kabul etmelerini ve belki de sonunda gerçekten istedikleri gibi yaşayacak cesareti toplamalarını sağlar.  
 
Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Belleğin Mirası: Danis Tanović

Tarafsız Bölge

Belleğin Mirası: Danis Tanović

Cehennem

Belleğin Mirası: Danis Tanović

Güzel Bir Hayat Düşlerken

Belleğin Mirası: Danis Tanović

Bir Hurdacının Hayatı

Belleğin Mirası: Danis Tanović

Saraybosna'da Ölüm

Cehennem

Giacometti ve İnsan Figürü

Giacometti ve İnsan Figürü

Alberto Giacometti sergisinin ikinci bölümü, büyük yapıtlarla birlikte çoğunluğu 1950-1960 yılları arasında gerçekleştirilmiş, sanatçının dünya algısını geliştirdiği ve gerçeği olduğu gibi değil de gördüğü gibi yansıttığı olgunluk dönemi yapıtlarını ele alıyordu. 

Tarkovsky: Zamanın İzleri

Tarkovsky: Zamanın İzleri

"Tarkovsky’nin ilk filmlerini keşfetmem, tam bir mucizeydi. Kendimi daha önceden hiç anahtarlarına ulaşamadığım bir kapının önünde buldum. Her zaman açıp ötesine geçmek istediğim bir kapı… Sonunda biri, nasıl söyleyeceğimi bilemediğim şeyleri ifade etmişti. Benim için Tarkovsky en büyük film yapımcısıdır.” 

Salgın ve Sanat <br> Sanal Müze Pratikleri

Salgın ve Sanat
Sanal Müze Pratikleri

Bir süredir bu denli geniş ölçekte tecrübe etmediğimiz bir salgına tanıklık ediyoruz: Covid-19. Etrafımızı birdenbire ve hızla saran, hayatımızda öncelik olarak belirlediğimiz birçok şeyin önüne geçen bu virüs, bizleri alışkanlıklarımızı yeniden düşünmeye mecbur bırakıyor.