Güzel Bir Hayat Düşlerken

  • 20 Ekim 2018 / 12.00
  • 27 Ekim 2018 / 18.00

Yönetmen: Danis Tanović
Oyuncular: Miki Manojlović, Mira Furlan, Boris Ler, Jelena Stupljanin
Bosna Hersek, Fransa, İngiltere, Slovenya, Almanya, Sırbistan, Belçika 2010, 113', renkli
Boşnakça, Sırpça, Hırvatça; Türkçe altyazılı
 
Savaşın hemen ertesinde, Hersek’in güneyinde küçük bir kasaba… Yıllar süren komünizmden sonra, yeni bir demokratik hükümet seçilmiş ve demek ki eski sistemin bütün günahkarları anında bağışlanmıştır. Bu, Divko Buntic için artık eve dönebileceği ve yıllar süren sürgün hayatından sonra küçük intikamlar dizisine girişebileceği anlamına gelmektedir. Geri döndüğünde, yanında kendisinden 40 yaş genç yeni karısı, yeni bir Mercedes, bir kara kedi ve çuvalla para vardır. Bir süreliğine Divko’nun kazandığı, paranın her şeye kadir olduğu görüntüsü ortaya çıkar. Ancak, hayat kontrolü ele alır.
 
Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Belleğin Mirası: Danis Tanović

Tarafsız Bölge

Belleğin Mirası: Danis Tanović

Cehennem

Belleğin Mirası: Danis Tanović

Güzel Bir Hayat Düşlerken

Belleğin Mirası: Danis Tanović

Bir Hurdacının Hayatı

Belleğin Mirası: Danis Tanović

Saraybosna'da Ölüm

Güzel Bir Hayat Düşlerken

Mostar’ın 8 Sorununa 8 GIF

Mostar’ın 8 Sorununa 8 GIF

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle yeni bir yazı dizisine başlıyor. “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Kadın Giyimi

Ressamların Gözünden Osmanlı’da Kadın Giyimi

Yabancılara kapalı bir dünya olduğundan Harem’deki kadınların yaşantısı batılı ressamların ve sanat tüketicisinin en çok ilgisini çeken konulardan olmuştur. 

Araba Sevdası Yahut Hikâyenin Aslı <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Araba Sevdası Yahut Hikâyenin Aslı
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı.