Saraybosna'da Ölüm

  • 24 Ekim 2018 / 19.00
  • 28 Ekim 2018 / 16.00

Yönetmen: Danis Tanović
Oyuncular: Jacques Weber, Izudin Bajrović, Snežana Vidović, Vedrana Seksan
Fransa, Bosna Hersek, 2016, 85', renkli
Boşnakça, Fransızca, İngilizce; Türkçe altyazılı
 
Saraybosna, 28 Haziran 2014. Hotel Europa’nın müdürü, Franz Ferdinand’ın 1. Dünya Savaşı’nın fitilini ateşleyen merminin atılması ile suikasta uğramasının 100. yılı dolayısıyla gerçekleşecek olan Avrupa Birliği Galası için hazırlanmaktadır. Ancak, aynı esnada iki aydır maaşlarını alamamış olan otel personeli ise greve gitme planları kurmaktadır. Fransız felsefeci, gazeteci ve yazar Bernard-Henri Levy’nin oyunundan uyarlanan bu filmde yönetmen Danis Tanović, politik düşlere ve kabuslara ilişkin güldürürken düşündüren ibretlik bir öykü anlatıyor. Kiler geçitlerinden güneşli çatı terasına kadar her yerini sergilediği Hotel Europa, bir umut, şiddet ve ölüm arenasına dönüşüyor.
 
Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Belleğin Mirası: Danis Tanović

Tarafsız Bölge

Belleğin Mirası: Danis Tanović

Cehennem

Belleğin Mirası: Danis Tanović

Güzel Bir Hayat Düşlerken

Belleğin Mirası: Danis Tanović

Bir Hurdacının Hayatı

Belleğin Mirası: Danis Tanović

Saraybosna'da Ölüm

Saraybosna'da Ölüm

Zamansız Fotoğraflar, Tanıdık Yüzler

Zamansız Fotoğraflar, Tanıdık Yüzler

Bir Yıldız Moran retrospektifi niteliğindeki Zamansız Fotoğraflar sergisinin belki de en merak uyandıran bölümü yirmi fotoğraftan oluşan portre seçkisi. Bu yirmi yüzün her biri başka yöne bakıyor, her birinin hikayesi bambaşka…

Sanatta Venüs

Sanatta Venüs

José Sancho, yarattığı kadın gövdelerinin şehvetli niteliğini gizlemek bir yana, ön plana çıkarır. Bu gövdeler önden simetriktir, fakat yandan bakıldığında içbükey ve dışbükey formların oluşturduğu zıtlık eserlere hareketlilik katar. 

Kader Kısmet <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Kader Kısmet
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.