Saraybosna'da Ölüm

  • 24 Ekim 2018 / 19.00
  • 28 Ekim 2018 / 16.00

Yönetmen: Danis Tanović
Oyuncular: Jacques Weber, Izudin Bajrović, Snežana Vidović, Vedrana Seksan
Fransa, Bosna Hersek, 2016, 85', renkli
Boşnakça, Fransızca, İngilizce; Türkçe altyazılı
 
Saraybosna, 28 Haziran 2014. Hotel Europa’nın müdürü, Franz Ferdinand’ın 1. Dünya Savaşı’nın fitilini ateşleyen merminin atılması ile suikasta uğramasının 100. yılı dolayısıyla gerçekleşecek olan Avrupa Birliği Galası için hazırlanmaktadır. Ancak, aynı esnada iki aydır maaşlarını alamamış olan otel personeli ise greve gitme planları kurmaktadır. Fransız felsefeci, gazeteci ve yazar Bernard-Henri Levy’nin oyunundan uyarlanan bu filmde yönetmen Danis Tanović, politik düşlere ve kabuslara ilişkin güldürürken düşündüren ibretlik bir öykü anlatıyor. Kiler geçitlerinden güneşli çatı terasına kadar her yerini sergilediği Hotel Europa, bir umut, şiddet ve ölüm arenasına dönüşüyor.
 
Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Belleğin Mirası: Danis Tanović

Tarafsız Bölge

Belleğin Mirası: Danis Tanović

Cehennem

Belleğin Mirası: Danis Tanović

Güzel Bir Hayat Düşlerken

Belleğin Mirası: Danis Tanović

Bir Hurdacının Hayatı

Belleğin Mirası: Danis Tanović

Saraybosna'da Ölüm

Saraybosna'da Ölüm

Ailevi ve Ortak Kültürel Tarihler  <br> Njideka Akunyili Crosby

Ailevi ve Ortak Kültürel Tarihler
Njideka Akunyili Crosby

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Deniz Hamamları

Deniz Hamamları

Evliya Çelebi’nin ünlü eseri Seyahatname’den anlaşıldığı üzere deniz hamamlarının geçmişi 17. yüzyıla dayanır, kabul görerek yaygınlaşması ise Batılılaşmanın da etkisiyle 19. yüzyılın ortalarını bulur. 

Stefan Hablützel Bana Bak!

Stefan Hablützel Bana Bak!

Bana Bak! “la Caixa” Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan Portreler ve Diğer Kurmacalar sergimizle ilgili paylaşımlarımıza devam ediyoruz. Yazımız serginin “Kimliğe İlişkin Uzlaşımlar” başlıklı bölümünde yer alan sanatçı Stefan Hablützel ve eseri “1962 – 1929” hakkında.