Tarafsız Bölge

  • 18 Ekim 2018 / 19.00
  • 27 Ekim 2018 / 16.00

Yönetmen: Danis Tanović
Oyuncular: Branko Djuric, Rene Bitorajac, Filip Sovagovic, Georges Siatidis
Fransa, Belçika, İtalya, İngiltere, Slovenya, 2001, 98', renkli
Boşnakça, Sırpça, Fransızca; Türkçe altyazılı
 
1993 Bosna Savaşı sırasında kendilerini Tarafsız Bölge’de kalakalmış halde bulan iki düşman askeri Ciki ile Nino’nun güldürürken düşündüren öyküsü... Ciki ile Nino içinde bulundukları bu tuhaf vaziyetten kurtulmaya çalışırken, müdahale edilmemesi emrine kulak asmayan bir BM askeri yardımlarına koşar, dünya basını ise olayı dünya çapında bir haber yapmak üzere peşinden gider. Bu ihtilafın içindeki çok sayıda tarafın arasında yaşanan bu gergin açmazda, savaş deliliğinin ortasında kalmış olan Nino ile Ciki hayatlarını kurtarmak için umutsuz bir müzakere yürütmeye çalışırlar. 
 
18 Ekim günü yapılacak gösterimin ardından yönetmen Danis Tanović ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.
 
Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Belleğin Mirası: Danis Tanović

Tarafsız Bölge

Belleğin Mirası: Danis Tanović

Cehennem

Belleğin Mirası: Danis Tanović

Güzel Bir Hayat Düşlerken

Belleğin Mirası: Danis Tanović

Bir Hurdacının Hayatı

Belleğin Mirası: Danis Tanović

Saraybosna'da Ölüm

Tarafsız Bölge

Öğrendiğim 10 Şey: Narın Rengi

Öğrendiğim 10 Şey: Narın Rengi

Narın Rengi’nin yönetmeni Sergey Parajanov, Gürcistan’ın Tiflis şehrinde doğmuş olsa da, aslen Ermeni’ydi. Sayat-Nova ile kendini ruhen yakın hisseden Parajanov, çok sayıda kültüre ev sahipliği yapan Transkafkasya ile arasındaki bağ sebebiyle, ozanın yaşamını beyaz perdeye aktaracak ideal sanatçı olduğuna inanıyordu

Sıçan Kabilesi  <br> Sim Chi Yin

Sıçan Kabilesi
Sim Chi Yin

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. 

Gökyüzünden İyi Haberler

Gökyüzünden İyi Haberler

Kitle iletişim araçları ve sanat arasındaki ilişkiyi odağına alan Ve Şimdi İyi Haberler sergisinden ilhamla, serginin bölümlerinden yola çıkan burç yorumları hazırladık. Gök cisimlerinin hareketlerinin insanlar üzerindeki etkilerinden esinlenen popüler astroloji dilini kullanarak kurgusal gelecek tahminlerinde bulunan yorumlar, güne dair iyi haberler alma arzusuyla gazetelerde okuduğumuz astroloji köşelerinden ilham alıyor ve sergideki eserlere göndermede bulunuyor.