Yönetmen: Alex Cox
Oyuncular: Sy Richardson, Joe Strummer, Dick Rude
İngiltere; 95’, 1986, renkli
İngilizce; Türkçe altyazıyla
İçi para dolu bir çanta taşıyan banka soyguncu çetesi saklanmak için çöle gider. Vurgunlarını gömdükten sonra kendilerini çok fazla kahve içen kovboylarla dolu gerçeküstü bir kasabada bulurlar. Kasaba halkı dışarıdan gelenlere önce düşmanca davranır, fakat birkaç kişi öldürdükten sonra onları kabul eder gibi görünürler. Bir süre sonra, Dade isimli gizemli bir adam gelir, hırsızlarla görülecek bir hesabı var gibidir. Bundan sonra ise silahlar konuşur ve birbirlerine girerler.
Yeni yıl, sadece takvimdeki bir değişiklikten ibaret değil. Geçmişin ağırlığının hissedildiği bazen de geleceğin belirsizliğiyle yüzleşildiği bir dönüm noktası olabilir. Pera Film bu yılbaşında, beyazperdenin umut, pişmanlık, nostalji ve yeni başlangıçlar etrafında şekillenen hikâyelerine odaklanıyor.
Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)