Yönetmen: Susan Saladoff
ABD; 88’, 2011, renkli
İngilizce; Türkçe altyazıyla
Üzerinden 15 yılı aşkın bir süre geçmiş olmasına rağmen, McDonalds kahve davası, vatandaşların Amerika’nın hukuki sisteminden haksız fayda sağlamak için “saçma” davaları nasıl kullandıklarının en önemli örneği olarak gösterilir. Fakat, bu gerçekleri doğru şekilde yansıtmakta mıdır? İlk yönetmenliğini bu filmle yapan eski kamu yararı avukatı Susan Saladoff, düşündürücü belgesel Sıcak Kahve’de dökülen bu bir fincan kahveyle başlayan bu ünlü hukuk savaşını Amerika’nın haksız muamele reformunun arkasında yatanları araştırmak için kullanıyor. Bu reform her vatandaşın hukuki haklarını kısıtlama ve bütün hukuk sisteminin altını oyma tehdidini taşıyor.
Yeni yılın ilk günü bazen “yeniden başlama” iddiasından çok, yavaşlamayı ve toparlanmayı çağırır. 1 Ocak’ı evde geçirirken bir yandan dinlenmek, bir yandan da iyi hikâyelerin içine sığınmak isteyenler için; büyüme hikâyelerinden sürreal komedilere, şiirsel romantizmden distopik kâbuslara uzanan 10 filmlik bir seçki hazırladık.
Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)