Kahve Hakkında Bir Film

  • 14 Ocak 2015 / 19.00
  • 16 Ocak 2015 / 19.00

Yönetmen: Brandon Loper
ABD; 67’, 2014, renkli
İngilizce; Türkçe altyazıyla

Film özel harman kahve için bir aşk mektubu ve ona dair bir tefekkür. Kahvenin “özel harman” olarak tanımlanması için ne gerektiği ve bunun ne anlama geldiğini inceliyor, izleyicileri Honduras ve Ruanda’daki çiftliklerden Tokyo, Portland, Seattle, San Francisco ve New York’taki kahvecilere uzanan bir dünya turuna çıkarıyor. Çiftçi ve baristaların gözünden ve onların deneyimleri aracılığıyla en iyi kahveleri yaratmak için bir araya getirilmiş unsurlara –işlemler, tercihler ve hazırlama şekilleri, eski ve yeni gelenekler- dair benzersiz bir değerlendirme sunuyor. Bu, hem entelektüel hem de coğrafi mesafeleri kapatan, tat ve zevki çağrıştırarak her ikisini de sağlayan bir film.

Kahve Bahane, Sinema Şahane!

Kahve ve Sigara

Kahve Bahane, Sinema Şahane!

Kahve Hakkında Bir Film

Kahve Bahane, Sinema Şahane!

Kahve: Gerçek ve Hayal Arasında

Kahve Bahane, Sinema Şahane!

Sıcak Kahve

Kahve Bahane, Sinema Şahane!

Doğrudan Cehenneme

Kahve Bahane, Sinema Şahane!

Duman

Kahve Bahane, Sinema Şahane!

Karanlık Sokaklar

Kahve Bahane, Sinema Şahane!

Sen Şarkılarını Söyle

Kahve Bahane, Sinema Şahane!

Neyse Halim Çıksın Falim

Kahve Bahane, Sinema Şahane!

Bir Fincan Türk Kahvesi

Kahve Hakkında Bir Film

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor.

 

Yılbaşının Öteki Yüzü: <br> Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Yılbaşının Öteki Yüzü:
Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Pera Film yeni yıl yaklaşırken, Hollywood'un zamansız klasiklerinden modern sinemanın unutulmaz örneklerine uzanan 10 filmlik bir alternatif izleme listesi sunuyor.

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.