Hayat Gösterisi

  • 14 Ekim 2022 / 12.00

Yönetmen: Sarmad Sultan Khoosat
Oyuncular: Arif Hasan, Samiya Mumtaz, Eman Suleman
Pakistan, 2019, HD, renkli, 138’

Muhafazakar bir çevrede yaşayan Rahat, çeşitli etkinliklerde ilahiler söylemesiyle bilinen ve çevresi ve ailesi tarafından epey sevilen iyi bir müslümandır. Ancak, Rahat’ın kimsenin bilmediği, gizli bir zevki vardır, Punjabi filmleri… Rahat, katıldığı bir düğünde, arkadaşlarının baskısıyla hayranı olduğu filmlerde yer alan popüler bir dans sahnesini canlandırır. Bu dansın videosu, sosyal medyada viral olunca hayatı alt üst olacaktır. 

Film, Uluslararası Asya Film Festivali En İyi Uzun Metraj Film ve En İyi Aktör ödülüne layık görülmüştür.

11. Pembe Hayat KuirFest

Hayat Gösterisi

11. Pembe Hayat KuirFest

Popo Fan Filmleri Seçkisi

11. Pembe Hayat KuirFest

Çok Yakın Arkadaş

11. Pembe Hayat KuirFest

Aşk, Mark ve Ölüm

11. Pembe Hayat KuirFest

Asfalt Çiçeği

11. Pembe Hayat KuirFest

Patates’in Amerikan Rüyası

11. Pembe Hayat KuirFest

Madi Lubunyalar

11. Pembe Hayat KuirFest

Düş Gezginleri

11. Pembe Hayat KuirFest

Odanın Hisleri

11. Pembe Hayat KuirFest

Bizim Hikayemiz

11. Pembe Hayat KuirFest

Türkiye'den Kuir Kısalar

Büyük Birader’i Çiftdüşünüyoruz! 1984′ten 11 Alıntı

Büyük Birader’i Çiftdüşünüyoruz! 1984′ten 11 Alıntı

Çiftdüşün Çiftgörü sergimiz George Orwell’ın 1984 romanında kullandığı “Çiftdüşün” kavramına bir göndermeyle isim buldu ve aralarında Tracey Emin, Marcel Dzama, Anselm Kiefer, Bruce Nauman, Raymond Pettibon ve Thomas Ruff gibi isimlerin yanı sıra Türk sanatçıların da yer aldığı seçki, çoğulcu düşünmenin izini sanat eserleri üzerinden sürdü.

ÇOK İŞ VAR YAPACAK <br>…lâkin zaman!

ÇOK İŞ VAR YAPACAK
…lâkin zaman!

Yitirilmiş bir dostun ardından ona, onun geride bıraktıklarına dönüp bakmak bugün bize ulaşanların izlerini sürerek ona dair, “eseri”ne dair bir şeyler yapmaya kalkışmak ne zor işmiş! Samih Rifat’ın, birbirimize seslendiğimizde kullandığımız unvanıyla “Samih Usta”nın fotoğrafları, filmleri, desenleri, çevirileri, şiirleri, kitapları ve defterleri etrafında, birlikte farklı kurumlarda mesai yaptığı arkadaşlarının çalıştığı Pera Müzesi’nde açılacak bir sergi ve başka bazı etkinlikler yapma  hazırlama sorumluluğunu üstlendiğimde doğrusu bu zorluğu sezmiş ama köklerinin ne denli derine inebileceğini tam olarak kavramamıştım. Birden fazla nedenle.

Sonsuz Paris (1959-1965)

Sonsuz Paris (1959-1965)

1960’lı yıllarda, Alberto Giacometti yaşadığı kente, Paris’e, sokaklarını, kafelerini, atölyesini ya da karısı Annette’in dairesi gibi daha özel yerleri çizerek saygısını sunmuştur, bu çizimler onun en son kitabını oluşturacaktır: Paris sans fin (Sonsuz Paris).