Aşk, Mark ve Ölüm

  • 14 Ekim 2022 / 19.30

Yönetmen: Cem Kaya
Almanya, 2022, HD, renkli, 96’ 

Köln Bülbülü Yüksel Özkasap gibi ünü Türkiye’ye kadar gelmiş sanatçıların yanında, daha çok Almanyadakilerin tanıdığı Cavidan Ünal ve Hatay Engin gibi gazino şarkıcılarının 80’lerdeki renkli dünyalarına tanıklık ediyoruz. Gazinolar, pavyonlar, su gibi akan şampanyalar, harcanan paralar, muhteşem arabesk şarkılar eşliğinde akıp giden film 3000 km ötede yaratılan altkültürü de kuir dünyayı da bütün renkleriyle ışıl ışıl anlatıyor. Almanya’nın sanat güneşi Hatay Engin’i tanımanın mutluluğuna eriyor ve maalesef filmin çekiminden hemen sonra öldüğünü öğrendiğimizde de acılara boğuluyoruz. Film bir Gülden Karaböcek şarkısı kadar sahici, aşkımı elimden alan Almanya, inan ki her şeyin yalan Almanya.

11. Pembe Hayat KuirFest

Hayat Gösterisi

11. Pembe Hayat KuirFest

Popo Fan Filmleri Seçkisi

11. Pembe Hayat KuirFest

Çok Yakın Arkadaş

11. Pembe Hayat KuirFest

Aşk, Mark ve Ölüm

11. Pembe Hayat KuirFest

Asfalt Çiçeği

11. Pembe Hayat KuirFest

Patates’in Amerikan Rüyası

11. Pembe Hayat KuirFest

Madi Lubunyalar

11. Pembe Hayat KuirFest

Düş Gezginleri

11. Pembe Hayat KuirFest

Odanın Hisleri

11. Pembe Hayat KuirFest

Bizim Hikayemiz

11. Pembe Hayat KuirFest

Türkiye'den Kuir Kısalar

Yılan Başı

Yılan Başı

Yunan tanrısı Apollo ve oğlu Asklepios tıp ve şifa âleminin yöneticisiydi. Apollo aynı zamanda ışık ve güneşin tanrısıydı, onun güneşi simgelemesi ve tıpla ilişkisi daha sonra Hekim İsa ve dirilişle bağlantılanacaktı. 

Mağazada Bir Gün <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Mağazada Bir Gün
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.

Irk ve Irka İlişkin Mefhumlar  <br> Fred Wilson

Irk ve Irka İlişkin Mefhumlar
Fred Wilson

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor.