Yönetmen: Wes Hurley
Oyuncular: Jonathan Bennett, Lea Delaria, Lauren Tewes
ABD, 2022, HD, renkli, 97’
Rus-ABD’li yönetmen Wes Hurley’nin otobiyografik komedisi Patates’in Amerikan Rüyası, Sovyet Rusya’sında yaşayan ergen bir lubunyanın Amerika hayalleri ve annesiyle birlikte Amerika Birleşik Devletleri’nde yeni bir hayata başlama serüvenini ele alıyor. İlk yarısı Rusya’nın Japonya’ya komşu liman kentlerinden Vladivostok’ta geçen film, henüz daha çocuk olan Patates’in Gorbachev dönemi Sovyetler Birliği’ndeki gündelik hayatı, kendini tanıma girişimleri ve sosyal bağlarını absürd Amerikan sitcom estetiğiyle ele alıyor. Kendilerine Sovyetler Birliği’nde bir gelecek göremeyen Patates ve annesinin güç bela taşındıkları Seattle’daki yeni hayatlarını filmin ikinci bölümünde melodramatik ve daha otobiyografik bir anlatı üzerinden izliyoruz. 20. Yüzyılın arasına sıkıştığı ikilikleri gözümüze sokan Wes Hurley, kara mizahı başarılı bir şekilde kullanarak kendi hayat hikayesini anlatıyor.
Bir süredir bu denli geniş ölçekte tecrübe etmediğimiz bir salgına tanıklık ediyoruz: Covid-19. Etrafımızı birdenbire ve hızla saran, hayatımızda öncelik olarak belirlediğimiz birçok şeyin önüne geçen bu virüs, bizleri alışkanlıklarımızı yeniden düşünmeye mecbur bırakıyor.
Geleceği hatırlamaya çalışıyorsun. Tarihi bir saraydaki çini panoya resmedilen kuş duvarda yerini almış. Bir kilise ve caminin çinileri tuvallere boyanmış. Yüzlerce yıllık bir seramik tabağın deseni kadife bir perdede karşına çıkıyor. Eski bir vazonun kırık çiçekleri artık birer heykel. Yeşil bir bitki yapraklarını gündüz açıp gece kapatıyor.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)