Sanat koleksiyoncusu Dakis Joannou tarafından ısmarlanan bu çalışmada, Athina Rachel Tsangari hem bir film hem de DesteFashion 2012 koleksiyonu için bir projeksiyon yerleştirmesi yaratmış. Genç Polonyalı sanatçı Aleksandra Waliszewska’nın yapıtlarından esinlenmiş bir “Gotik Grek” gizemi izliyoruz. Tsangari, DesteFashion 2012 koleksiyonu için giyilebilen heykel niteliğindeki tasarımlarıyla modanın sınırlarını cesurca zorlayan genç, avangart tasarımcıların çalışmalarından oluşan bir haute couture “kapsülü” derlemiş.
Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.
Zihnimde iki imge var. Birinde, yaşlı, buruşmuş bir adam torununu sevinçle havaya kaldırıyor. Diğerinde ise, asırlık bir armut ağacının dalları meyveyle dolup taşıyor. İkisi de yaşlanma ile yenilenmenin kesişen süreçlerinde yerçekimi ile yükselişin ahengine dair oldukça derin bir şey söylüyor gibi. Yaşlı adam ve bebekten başlayalım.
Kahve o kadar uzun zamandır bizimle ki, onsuz bir sosyal yaşamı düşünmek güç. Hatta sanki onunla hiç tanışmasaydık da “Bu hayatta bir şey eksik ama adını koyamıyorum.” gibi bir hisse kapılırdık. Şakası bir yana, sizce nasıl oldu da kahve insanlık tarihinin farklı dönemlerinde hep kendine has bir yer edinmeyi ve gündelik yaşamımızda bu denli kök salmayı başardı?
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)