Bazı Amerikalıların Sovyet Rusyası ile ilgili saçma önyargılarıyla dalga geçen bu satirik komedi, YMCA’in başkanı Mr. West’in SSCB’ye ziyaretini konu alıyor. Amerikan basınında yer aldığı haliyle SSCB’deki hayatın “korkunçluklar”ından kendini korumak isteyen Mr. West, yanına koruma olarak kovboy Jeddy’yi alıyor. İkisi bir dolandırıcı çetesinin avucuna düşüyor. Sahtekarlar yakalandıktan sonra Mr. West, Sovyet hükümetinin bir temsilcisi eşliğinde gerçek Sovyet Rusyası’nı geziyor. Lev Kuleshov (1899-1970) sinemanın ilk estetik teorisyeniydi ve 1923’te genç Sergei Eisenstein’ın ilk kez sinema yönetmenliği eğitimi aldığı ve bugün artık çok ünlü olan Atölye’nin düzenleyecisiydi. Mr. West, yeni kurulan ve dışsal, sirke benzer, fiziki bir oyunculuk tarzı geliştirmiş anonim şirketin (Kuleshov Kolektifi adlı bu oluşumda Boris Barnet ve Vsevolod Pudovkin gibi isimler vardı) “efektleri için bir vitrin” olarak düşünülmüştü.
Yeni yılın ilk günü bazen “yeniden başlama” iddiasından çok, yavaşlamayı ve toparlanmayı çağırır. 1 Ocak’ı evde geçirirken bir yandan dinlenmek, bir yandan da iyi hikâyelerin içine sığınmak isteyenler için; büyüme hikâyelerinden sürreal komedilere, şiirsel romantizmden distopik kâbuslara uzanan 10 filmlik bir seçki hazırladık.
Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)