Son Elvis

  • 21 Aralık 2013 / 16.00
  • 27 Aralık 2013 / 19.00

Yönetmen: Armando Bo
Oyuncular: John McInerny, Griselda Siciliani, Margarita Lopez
Arjantin; 91’, 2012, renkli
İspanyolca; Türkçe altyazıyla

Buenos Aires’li Elvis taklitçisi Carlos Gutierrez’in (ilk rolünü oynayan John McInerny) yaşamı genelde kötü gidiyor. Aile yaşamı dağılmış, fabrikadaki işinden bıkmış – ama taşlı tulumuyla sahnede gururla Elvis taklidi yaparken ve “An American Trilogy”, “Suspicious Minds” ya da “You Were Always on My Mind”ı söylerken çok mutlu. Bir kaza yüzünden kızı Lisa Marie’nin sorumluluğunu üstlenmek zorunda kalınca, hikaye baba-kızın yakınlaşmasına giriyor ve derinleşip ömrünü düşünü gerçekleştirmeye adayan bir adamın karakter incelemesine dönüşüyor. İlk yönetmenlik deneyiminde Armando Bo (Biutiful’un senaristi) hüzünlü, yürek burkan, ne dediğini bilen bir film yapmış; McInerny’nin performansı da son derece güçlü.

Arjantin<br/> Latin Amerika'dan Öyküler

Son Elvis

Arjantin<br/> Latin Amerika'dan Öyküler

Dünyanın Sonundaki Su

Arjantin<br/> Latin Amerika'dan Öyküler

Akasyalar

Arjantin<br/> Latin Amerika'dan Öyküler

Samuray

Son Elvis

Bölgenin Hafızası

Bölgenin Hafızası

Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor! 

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.