Yönetmen: Didem Pekün
Türkiye, 2024, 74', DCP, renkli
Türkçe; İngilizce altyazılı
Bir dans belgeseli olan Bazen Hep Birlikte, İstanbullu dansçı Mihran Tomasyan’ı Ermeni ailesinin tarihi ve kimliği üzerinden kurulan bir anlatımla, arşivlerle örülü, kolektif olarak doğaçlanmış bir koreografi ve çağdaş İstanbul’un kaosunda takip ediyor.
Bazen Hep Birlikte İstanbul’da hayata Mihran’ın hikâyesiyle bakıyor; Fransa’da dans ettiği zamanlarla ve aile hayatından Ermeni anneannesinin Türkiye Cumhuriyeti’nin dönüşümüne tanıklığı ve merhum Hrant Dink’le aile yemeği gibi kesitlerle. Bu, hayata olumlama yoluyla bakmanın, evrensel bir iyimserliğin, beraber dans etmekten ve farklı yaşamaktan geçen bir topluluk anlayışının öyküsü.
Film ekibinin katılımıyla gerçekleşecektir.
Gilbert ve George, sanatla hayat arasındaki sınırı tamamen silmeyi amaçlayan radikal bir ikili. Ortak Duygular: British Council Koleksiyonu’ndan Yapıtlar sergisi kapsamında hazırlanan bu yazıda, ikilinin “yaşayan heykel” anlayışını, grid tekniğini ve gündelik hayatı sanatın merkezine taşıyan benzersiz pratiklerini inceliyoruz.
Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)