Cennet: Aşk

  • 19 Haziran 2018 / 19.00
  • 18 Temmuz 2018 / 19.00

Yönetmen: Ulrich Seidl
Oyuncular: Margarethe Tiesel, Peter Kazungu, Inge Maux, Dunja Sowinetz
Avusturya, Almanya, Fransa, 2012, 120', renkli, Almanca, İngilizce, Swahili; Türkçe altyazılı
 
Ulrich Seidl´in “Cennet” üçlemesi, cennetin dünyevi aşkta olduğuna inanan Teresa´yla açılıyor. Kenya tatilinde bir plaj çapkınından diğerine, bir hayal kırıklığından ötekine geçen Teresa, sonunda plajlardaki aşkın tamamen ticari olduğunu fark eder. Film seks turizmi üzerinden, yaşlı kadın-yaşlı erkek ve Afrika ile Avrupa kavramlarına, cinselliğin pazar değerine, ten renginin gücüne ve başkalarını sömürmekten başka şansı olmayan sömürülenlerin hikâyesine odaklanıyor. Zor Günler gibi ödüllü filmlerin ve pek çok belgeselin yönetmeni Ulrich Seidl, üçlemesini aynı ailedeki üç kadının çıktığı farklı tatiller üzerinden kurgulamış.

Kumsalda

Bay Hulot'nun Tatili

Kumsalda

Ne Sihirdir Ne Keramet

Kumsalda

Günaydın Hüzün

Kumsalda

Macera

Kumsalda

Venedik'te Ölüm

Kumsalda

Pauline Plajda

Kumsalda

Yaz Hikâyesi

Kumsalda

Sonsuzluk ve Bir Gün

Kumsalda

Lucía

Kumsalda

Kinetta

Kumsalda

Agnès'in Plajları

Kumsalda

Elly Hakkında

Kumsalda

Cennet: Aşk

Kumsalda

Mavi Dalga

Kumsalda

Bu Sahilde

Cennet: Aşk

Heykele Geçiş

Heykele Geçiş

Manolo Valdés’in resimleri, maddesel bir mevcudiyet arayışındayken, bu arayış onun heykellerinde daha da belirgindir. Her geçen yıl, bu alanda daha üretken hale gelir. Günümüzde heykel, sanatçının zamanının ve çabalarının büyük bir bölümünü kapsıyor.

Yılbaşının Öteki Yüzü: <br> Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Yılbaşının Öteki Yüzü:
Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Pera Film yeni yıl yaklaşırken, Hollywood'un zamansız klasiklerinden modern sinemanın unutulmaz örneklerine uzanan 10 filmlik bir alternatif izleme listesi sunuyor.

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.