Ne Sihirdir Ne Keramet

  • 9 Haziran 2018 / 16.00
  • 19 Temmuz 2018 / 19.00

Yönetmen: Esat Özgül
Oyuncular: İsmail Dümbüllü, Luiza Nor, Rasih Ertuğ, Suzan Güven
Türkiye, 1951, 100', siyah-beyaz, Türkçe
 
Ne Sihirdir Ne Keramet, İstanbul’a gelen İsmail Dümbüllü’nün başına gelen gülünç olayları konu alır. İsmail Dümbüllü, çalıştığı tiyatronun müdürü tarafından işleri savsakladığı gerekçesiyle kovulur. Sevgilisi Aysel ile İstanbul’da buluşmak üzere sözleşerek yola çıkar. Maceralı bir yolculuktan sonra İstanbul’a varır. Arkadaşı Rasih ile birlikte bir yandan türlü işlerde çalışırken bir yandan da Aysel’in izini arar. Her şey kötü giderken, rüyasında bir cinin kendisine verdiği sihirli değnek çok işine yarayacaktır.

 

Kumsalda

Bay Hulot'nun Tatili

Kumsalda

Ne Sihirdir Ne Keramet

Kumsalda

Günaydın Hüzün

Kumsalda

Macera

Kumsalda

Venedik'te Ölüm

Kumsalda

Pauline Plajda

Kumsalda

Yaz Hikâyesi

Kumsalda

Sonsuzluk ve Bir Gün

Kumsalda

Lucía

Kumsalda

Kinetta

Kumsalda

Agnès'in Plajları

Kumsalda

Elly Hakkında

Kumsalda

Cennet: Aşk

Kumsalda

Mavi Dalga

Kumsalda

Bu Sahilde

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Pera Öğrenme programları kapsamında yayınlanan, Tania Bahar'ın kaleme aldığı ve Marina Rico'nun resimlediği hikâye kitabı Küçük Sarı Daire, çocuklarla yetişkinlerin birlikte keşfedecekleri ve paylaşacakları farklı bir öğrenme deneyimi sunuyor.

Geleceği Hatırlamak

Geleceği Hatırlamak

Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor. 

Charlotte Wells’ten Bir Not

Charlotte Wells’ten Bir Not

Hafıza güvenilmesi güç bir şeydir: ayrıntılar belirsizleşir ve öngörülemez bir hâl alır. Hatırlamak için gayret ettikçe daha az şey görürsünüz. Kendisini durmadan çürüten bir hafızanın anısı... Son zamanlarda kendimi, duyguların daha dirençli olduğu noktasında ikna etmeye çalışırken buluyorum; ne var ki bu, epey zor bir iş.