İnsan Ölçeği

  • 15 Şubat 2018 / 19.00
  • 18 Şubat 2018 / 14.00

Yönetmen: Andreas Dalsgaard
Oyuncular: Jan Gehl, Rob Adams, Robert Doyle, Lars Gemzøe
Danimarka, 2012, 77’, renkli 
İngilizce; Türkçe altyazılı 
 

Dünya nüfusunun %50’si kentsel alanlarda yaşıyor. 2050 yılında bu %80’e çıkacak. Mega kentlerde hayat büyüleyici olduğu kadar da sorunlu. Bugün yaşam tarzlarımız nedeniyle zirve yapmış olan petrol üretimi, iklim değişikliği, yalnızlık ve ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıyayız. Peki, neden? Danimarkalı mimar ve profesör Jan Gehl 40 yıl boyunca kentlerde insan davranışlarını inceledi. Modern şehirlerin insan etkileşimini nasıl kestiğini belgeledi ve sonuçta şehirleri insanların kaynaşma ve yakınlaşma ihtiyaçlarını gözetecek şekilde tasarlayabileceğimizi ileri sürüyor. Bulunduğunuz yer New York’un finans merkezi de olsa Daka’nın gecekondu mahallesi de olsa soru aslında değişmiyor: Şehir bizi mutlu edebilir mi? Bir şehri iyi yapan nedir? İnsan Ölçeği işte bu sorulara cevap arayan uluslararası şehir planlamacıları, mimarlar ve diğer düşünürleri bir araya getiriyor.

Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Sessizlik ve Işık

Louis Kahn: Sessizlik ve Işık

Sessizlik ve Işık

Mimarın Göbeği

Sessizlik ve Işık

Yan Pencere

Sessizlik ve Işık

İnsan Ölçeği

Sessizlik ve Işık

Sonsuz Mutluluk

Sessizlik ve Işık

Mimar Babam: Bir Oğlun Yolculuğu

Sessizlik ve Işık

Kültür Katedralleri - Bölüm 1

Sessizlik ve Işık

Kültür Katedralleri – Bölüm 2

İnsan Ölçeği

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.

Turquerie

Turquerie

14. yüzyılda Balkanlar’a giren, 15. yüzyılda Konstantinopolis’i fetheden, 16. yüzyılda Viyana kapılarına dayanan Osmanlı İmparatorluğu, uzun süre Avrupa’nın korkulu rüyası olmuştur. Ancak 17. yüzyıl sonlarına gelindiğinde imparatorluğun genişlemesi durmuştu. 

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor!