Yönetmen: Frieda Liappa
Oyuncular: Eleonora Stathopoulou Pemy Zouni, Takis Moshos, Yorgos Moshos, Ilektra Alexandropoulou, Christos Nikitaidis
Yunanistan, 1986, DCP, 86’, renkli
Yunanca; Türkçe altyazılı
Yazmayı reddeden bir yazarın çılgın gecesi. Eşinden ve gizli ilişki yaşadığı psikiyatrından kaçan Martha, kendini tuhaf ve terk edilmiş bir şehirde fırtınanın ortasında bulur. En derin arzusu, kaybettiği bütünlüğüne yeniden kavuşmaktır.
Delilik - Ölüm - Katarsis!
90’larda henüz 46 yaşındayken kaybettiğimiz şair ve yönetmen Frieda Liappa’nın San Sebastián Film Festivali’nde En İyi Yeni Yönetmen seçildiği bu stilize filmi, varoluşçuluk üzerine gerçeküstücü ve minimalist bir yapıt.
Yeni yılın ilk günü bazen “yeniden başlama” iddiasından çok, yavaşlamayı ve toparlanmayı çağırır. 1 Ocak’ı evde geçirirken bir yandan dinlenmek, bir yandan da iyi hikâyelerin içine sığınmak isteyenler için; büyüme hikâyelerinden sürreal komedilere, şiirsel romantizmden distopik kâbuslara uzanan 10 filmlik bir seçki hazırladık.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)