Yönetmen: Frieda Liappa
Oyuncular: Eleonora Stathopoulou Pemy Zouni, Takis Moshos, Yorgos Moshos, Ilektra Alexandropoulou, Christos Nikitaidis
Yunanistan, 1986, DCP, 86’, renkli
Yunanca; Türkçe altyazılı
Yazmayı reddeden bir yazarın çılgın gecesi. Eşinden ve gizli ilişki yaşadığı psikiyatrından kaçan Martha, kendini tuhaf ve terk edilmiş bir şehirde fırtınanın ortasında bulur. En derin arzusu, kaybettiği bütünlüğüne yeniden kavuşmaktır.
Delilik - Ölüm - Katarsis!
90’larda henüz 46 yaşındayken kaybettiğimiz şair ve yönetmen Frieda Liappa’nın San Sebastián Film Festivali’nde En İyi Yeni Yönetmen seçildiği bu stilize filmi, varoluşçuluk üzerine gerçeküstücü ve minimalist bir yapıt.
New York sokaklarında hicivli graffitilerinin belirlemeye başladığı 1977’den 1988’deki zamansız ölümüne kadar Jean-Michel Basquiat neo-ekspresyonizm çizgisinde son derece etkili yapıtlar üretti. Bütün çalışmalarında olduğu gibi, şematik fırça darbeleriyle yapılmış bu kara maske de sanat, edebiyat, popüler kültür ve Karayip geleneğine birçok gönderme barındırıyor.
Kitle iletişim araçları ve sanat arasındaki ilişkiyi odağına alan Ve Şimdi İyi Haberler sergisinden ilhamla, serginin bölümlerinden yola çıkan burç yorumları hazırladık. Gök cisimlerinin hareketlerinin insanlar üzerindeki etkilerinden esinlenen popüler astroloji dilini kullanarak kurgusal gelecek tahminlerinde bulunan yorumlar, güne dair iyi haberler alma arzusuyla gazetelerde okuduğumuz astroloji köşelerinden ilham alıyor ve sergideki eserlere göndermede bulunuyor.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)