Yönetmen: Erik Skjoldbjærg
Oyuncular: Stellan Skarsgård, Maria Mathiesen, Sverre Anker Ousdal, Gisken Armand
Norveç, 1997, 96’, renkli
Norveççe ve İsveççe; Türkçe altyazılı
İsveçli polis dedektifi Jonas Engström, kendini aydınlık bir gökyüzünün altında, karanlık bir hikâyenin ortasında buluyor. Bir cinayeti soruşturması için gittiği Norveç kasabasında hiç batmayan güneş, ter içinde bırakan buhranlı gecelere ve uykusuzluğa neden oluyor. Dedektifin psikolojik ve fiziksel olarak zayıf düşmesi, üstüne üstlük bir de korkunç bir hata yapması, peşinde olduğu katilin oldukça işine yarıyor. Ünlü oyuncu Stellan Skarsgård’ın başrolünde yer aldığı polisiye-gerilim Uykusuz, 2002 yılında Christopher Nolan’ın yönettiği bir uyarlama olarak Hollywood’a taşınmıştı.
Tracey Emin, kişisel deneyimlerini saklamaktan ziyade sergileyerek, mahremiyeti çağdaş sanatın en görünür alanlarından birine taşıyan bir sanatçı. Ortak Duygular: British Council Koleksiyonu’ndan Yapıtlar sergisinde yer alan çalışmaları üzerinden, 1990’ların çağdaş sanat dünyasının en tartışmalı figürlerinden biri olan Emin’in, otobiyografik deneyimi sanat diline dönüştüren pratiğine yakından bakıyoruz.
Hafıza güvenilmesi güç bir şeydir: ayrıntılar belirsizleşir ve öngörülemez bir hâl alır. Hatırlamak için gayret ettikçe daha az şey görürsünüz. Kendisini durmadan çürüten bir hafızanın anısı... Son zamanlarda kendimi, duyguların daha dirençli olduğu noktasında ikna etmeye çalışırken buluyorum; ne var ki bu, epey zor bir iş.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)