Yaratıcılığın Kökeni: Yetişkinler için Atölyeler

28 Temmuz - 1 Eylül 2023

Pera Müzesi Öğrenme Programları, 28 Temmuz - 1 Eylül 2023 arasında Isabel Muñoz: Yeni Bir Hikâye sergisi kapsamında yetişkinlere yönelik birbirinden farklı temalarda atölyeler düzenliyor. 18 yaş ve üzerindeki herkesin katılabildiği Pera Yetişkin atölyelerinde, katılımcılar insanlık tarihinin esrarengiz buluntularını fotoğraflayan hikâye anlatıcısı Isabel Muñoz’un eserlerinin uyandırdığı çağrışımları, sanatsal üretimlere dönüştürüyor. Güç Çiçeği atölyesinde, göçmen ve yerel halktan kadınlar sanatın birleştirici gücü etrafında bir araya gelirken Hikâyenin Tohumları: Aile Öyküleri atölyesinde, hikâye oluşturmanın ve anlatmanın temelleri keşfediliyor. Topraktan Kasnağa: Dekoratif Nakış atölyesinde, Göbeklitepe ve çevresindeki sembol ve figürlerin yarattığı esin kumaşlara işleniyor. Geçmişin İlhamıyla Dans atölyesi, katılımcıları büyüleyici arkeolojik alanların fotoğraflarıyla çevrelenmiş sergi katında dans etmeye, çevrimiçi gerçekleşecek Yapay Zeka ile Video Yaratımı atölyesi ise teknoloji aracılığıyla geçmişi güncel ile buluşturmaya davet ediyor. 

Biletler Biletix’ten temin edilebilir.
PERAkart AİLE’lilere özel %50 indirim uygulanmaktadır.
 

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr

28 Temmuz

19.00 Güç Çiçeği Atölyesi

4 Ağustos

19.00 Güç Çiçeği Atölyesi

6 Ağustos

14.00 Topraktan Kasnağa: Dekoratif Nakış

23 Ağustos

19.00 Yapay Zeka ile Video Oluşturma

31 Ağustos

19.00 Geçmişin İlhamıyla Dans

1 Eylül

19.00 Hikâyenin Tohumları: Aile Öyküleri

Güç Çiçeği Atölyesi

Güç Çiçeği Atölyesi

Hikâyenin Tohumları: Aile Öyküleri

Hikâyenin Tohumları: Aile Öyküleri

Yapay Zeka ile Video Oluşturma

Yapay Zeka ile Video Oluşturma

Topraktan Kasnağa: Dekoratif Nakış

Topraktan Kasnağa: Dekoratif Nakış

Geçmişin İlhamıyla Dans

Geçmişin İlhamıyla Dans

İlişkili Sergiler

Isabel Muñoz: Yeni Bir Hikâye

Dünyanın en eski kült alanı olabileceği düşünülen Göbeklitepe ve çevresini belgeleyen bir fotoğrafçı Isabel Muñoz. Fotoğrafları, bu büyülü alandaki bilinmeyeni, gizem ve sanat eseri arasında gidip gelen sanrılı görüntüleri, sersemletici kalıntılar ve anıtsal megalitleri kaydetmekle yetinmiyor, bu görkemli sahnelerin önünde eğiliyor adeta.

Isabel Muñoz: Yeni Bir Hikâye

Bölgenin Hafızası

Bölgenin Hafızası

Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.

Kuyunun Yanında

Kuyunun Yanında

Tadeusz Ajdukiewicz Doğu’yu, 1877’de, Władysław Branicki’yle birlikte çıktığı Suriye, Mısır, Türkiye ve Kırım turunda keşfetti. Bu deneyim onda derin bir etki yarattı, yaşamının sonuna kadar da Doğulu temaları kullanmayı sürdürdü. 

Öğrendiğim 10 Şey: Narın Rengi

Öğrendiğim 10 Şey: Narın Rengi

Narın Rengi’nin yönetmeni Sergey Parajanov, Gürcistan’ın Tiflis şehrinde doğmuş olsa da, aslen Ermeni’ydi. Sayat-Nova ile kendini ruhen yakın hisseden Parajanov, çok sayıda kültüre ev sahipliği yapan Transkafkasya ile arasındaki bağ sebebiyle, ozanın yaşamını beyaz perdeye aktaracak ideal sanatçı olduğuna inanıyordu