Zamane İstanbulları
Sanatçılarla Atölyeler

19 Mart - 28 Nisan 2023

Pera Müzesi Öğrenme Programları, 19 Mart-28 Nisan 2023 tarihleri arasında Zamane İstanbulları sergisi kapsamında yetişkinlere yönelik sanatçı atölyeleri düzenliyor.

Ali Taptık ve Beste Kopuz yürütücülüğündeki iki günlük atölye, katılımcıları, değişen ve dönüşen kent yaşantısını arşiv ve bellek üzerinden düşünmeye çağırıyor. Sergide eserleri yer alan Ekin Özbiçer ve Erdem Varol’un katılımıyla gerçekleşen atölye, İstanbul fotoğrafları çekmeyi seven katılımcılarla birlikte bir kenti “görmenin” farklı yollarını araştırıyor. Beste Kopuz ve Arek Qadrra‘nın yürütücülüğündeki iki farklı atölyede ise katılımcılar kolektif bir harita ile kentin sesleri üzerine düşünmeye ve kolaj tekniğiyle alternatif bir İstanbul yaratmaya davet ediliyor.

Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
Biletler
www.biletix.com sitesi üzerinden temin edilebilir.

19 Mart

15.00 Kente Arşivsel Bakış: "Bir Varmış Bir Yokmuş"

9 Nisan

15.00 İstanbul’u Fotoğraflamak

16 Nisan

14.00 Kentin Sesleri: Kolektif Harita Yapımı

28 Nisan

19.00 Alternatif Bir İstanbul: Fotoğraflarla Kolaj

Kente Arşivsel Bakış: "Bir Varmış Bir Yokmuş"

Kente Arşivsel Bakış: "Bir Varmış Bir Yokmuş"

İstanbul’u Fotoğraflamak

İstanbul’u Fotoğraflamak

Kentin Sesleri: Kolektif Harita Yapımı

Kentin Sesleri: Kolektif Harita Yapımı

Alternatif Bir İstanbul: Fotoğraflarla Kolaj

Alternatif Bir İstanbul: Fotoğraflarla Kolaj

İlişkili Sergiler

Zamane İstanbulları

İstanbul’un bugününe yönelik katmanlı ve yenilikçi bir bakış oluşturma umuduyla şekillenen, eş zamanlı deneyimlenen çeşitli İstanbullardan güncel görsel anlatıları bir araya getiren bir fotoğraf sergisi Zamane İstanbulları.

Zamane İstanbulları

Döküntü Müzesi  <br> Dayanita Singh

Döküntü Müzesi
Dayanita Singh

 Dayanita Singh, izleyicileri çok defa bir sergi ortamı dahilinde fotografik dokümanları bir araya getirmeye veya yeniden şekillendirmeye davet ederek bu ortak tarihi araştırıyor.

Varna Savaşı

Varna Savaşı

Stani̇sław Chlebowski 1864-1876 yılları arasında İstanbul’da Sultan Abdülaziz’in saray ressamı olarak çalıştı. Abdülaziz de sanatsal yeteneğe sahipti ve Chlebowski’nin yaratıcı sürecine aktif olarak katıldı.

Ve işte… Türk kahvesi!

Ve işte… Türk kahvesi!

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.