Sokak Köpekleri

  • 22 Mart 2024 / 19.00
  • 3 Nisan 2024 / 19.00

Yönetmen: Tsai Ming-liang
Oyuncular: Kang-sheng Lee, Kuei-Mei Yang, Lu Yi-ching, Shiang-chyi Chen
Tayvan, Fransa, 2013, 138', DCP, renkli
Mandarin; Türkçe altyazılı

Günümüzün en önemli auteur yönetmenlerinden Tsai Ming-liang’ın ödüllü filmi, Taipei sokaklarında hayatta kalmanın benzersiz bir tasviri niteliğindedir. Şehrin kenar mahallelerinde yaşayan bir baba sokaklarda reklam panosu taşıdığı geçici bir işte çalışırken, çocukları okula gitmek yerine günlerini sokaklarda geçirir. Bu ailenin gündelik yaşantısını minimalist bir yaklaşımla resmeden film, mülksüzler için şehir hayatının acımasızlığını gözler önüne serer. Şehrin neredeyse başlı başına bir karakter olarak yer aldığı filmde, kentsel çürümenin eşiğindeki Taipei'nin durmak bilmeyen yağmurları ve yıkık dökük binaları arasında karakterlerin ne denli kaybolmuş ve ihmal edilmiş olduklarına tanık oluruz.

Sonsuz Sokaklar

Transit

Sonsuz Sokaklar

Bir Konuşabilse...

Sonsuz Sokaklar

Oslo, 31 Ağustos

Sonsuz Sokaklar

Sokak Köpekleri

Sonsuz Sokaklar

Hasret

Charlotte Wells’ten Bir Not

Charlotte Wells’ten Bir Not

Hafıza güvenilmesi güç bir şeydir: ayrıntılar belirsizleşir ve öngörülemez bir hâl alır. Hatırlamak için gayret ettikçe daha az şey görürsünüz. Kendisini durmadan çürüten bir hafızanın anısı... Son zamanlarda kendimi, duyguların daha dirençli olduğu noktasında ikna etmeye çalışırken buluyorum; ne var ki bu, epey zor bir iş.

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor.