Hasret

  • 17 Mart 2024 / 15.00
  • 27 Mart 2024 / 19.00

Yönetmen: Ben Hopkins
Katılımcılar: Ben Hopkins, İsa Çelik, Bilge Güler, Serhat Saymadi
Almanya, Türkiye, 2015, 82', DCP, renkli
Türkçe, Almanca, İngilizce; Türkçe, İngilizce altyazılı

Bir Alman televizyon kanalı, belgesel projesi için küçük bir prodüksiyon ekibini İstanbul'a gönderir. Ekip İstanbul’a varır varmaz şehrin farklı mahallelerini ziyaret eder ve ilginç karakterlerle tanışarak röportajlara başlar. Belgeselin yönetmeni montaj sürecinde, çekimler sırasında fark etmedikleri birtakım gizemli figür ve gölgelerle karşılaşır. Bu gizem, yönetmenin hayaletlere takıntılı hale gelmesine ve ekibini, hayaletlerin daha fazla görülebileceğini düşündüğü ıssız ve karanlık yerlerde çekim yapmaya zorlamasına neden olur.

Filmde karakterin günümüzden geçmişe, aydınlıktan karanlığa yolculuğu sürdükçe İstanbul'un manzarası da değişim geçirir. Kentsel dönüşümle değişen mahalleler, yıkımlar, kaçak göçmen işçiler, farklı din ve mezheplerden sakinleriyle birlikte İstanbul'un kendine özgü derin hüznü gün yüzüne çıkar.

Sonsuz Sokaklar

Transit

Sonsuz Sokaklar

Bir Konuşabilse...

Sonsuz Sokaklar

Oslo, 31 Ağustos

Sonsuz Sokaklar

Sokak Köpekleri

Sonsuz Sokaklar

Hasret

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor.

 

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor!