Sonsuz Sokaklar

13 Mart - 5 Nisan 2024

Pera Film, Tam Yerinden: İstanbul'a Panoramik Bakışın Tarihi sergisine paralel düzenlediği Sonsuz Sokaklar film programını sunar.

İsmini Federico Fellini’nin 1954 yapımı filminden alan Sonsuz Sokaklar, şehirleri sayısız deneyime ev sahipliği yapan, nefes alıp veren canlı mekanlar olarak resmeden 2000’lerden beş filmi bir araya getirerek serginin zengin anlatısını evrensel bir perspektifle yorumluyor. İstanbul'dan Tokyo, Taipei, Marsilya ve Oslo'ya uzanan bir rotada ilerleyen program, şehirlerin hayatımızdaki daimi ve kaçınılmaz rolünü sorgularken evrensel bir soru soruyor: Kalabalıklar içerisinde hakiki bağlar kurmak mümkün mü?

13 Mart - 5 Nisan arasında Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşen program kapsamında, melankolik İstanbul sokaklarında ‘özlem’ duygusunun izini süren Hasret, evsiz ve savunmasız bir ailenin gözünden yağmurlu Taipei manzaralarını deneyimlediğimiz Sokak Köpekleri, geçmiş ve gelecek arasında sıkışmış bir şehrin belli belirsiz alanlarında gezinen Transit, bir şehrin sokaklarını genç bir adamın dokunaklı yolculuğunun sessiz tanıkları olarak resmeden Oslo, 31 Ağustos ve Tokyo'nun neon ışıkları altında yolları kesişen iki yabancının hikâyesini işleyen Bir Konuşabilse... filmleri izlenebilir.

Bu program kapsamındaki film gösterimleri indirimli müze giriş bileti ile izlenebilir. Biletler, Biletix’ten veya Pera Müzesi resepsiyonundan temin edilebilir. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.

13 Mart

19.00 Transit

15 Mart

19.00 Bir Konuşabilse...

17 Mart

15.00 Hasret

22 Mart

19.00 Sokak Köpekleri

23 Mart

15.00 Oslo, 31 Ağustos

24 Mart

15.00 Bir Konuşabilse...

27 Mart

19.00 Hasret

3 Nisan

19.00 Sokak Köpekleri

4 Nisan

19.00 Oslo, 31 Ağustos

5 Nisan

19.00 Transit

Transit

Transit

Bir Konuşabilse...

Bir Konuşabilse...

Oslo, 31 Ağustos

Oslo, 31 Ağustos

Sokak Köpekleri

Sokak Köpekleri

Hasret

Hasret

Tam Yerinden

Panoramik resim ve fotoğraflar üzerinden, İstanbul’un temsil tarihini yeni perspektiflerle değerlendirmeyi amaçlayan sergi, “panorama” formunun geçmişini eleştirel bir çerçevede, farklı boyut ve bağlamlarıyla  ele alıyor. Panoramik görüntülerin üretim ve tüketimindeki katmanlı ilişkileri irdelerken görüntülerin farklı izleyici kitleleri arasında dolaşımını, algılanma şekillerini, yüzyıllar içinde yaygınlık kazanmış farklı medyalar arasındaki bağlantıları da sorguluyor.

Tam Yerinden

Zamane Öyküleri: Cihangir <br>Özge Baykan Calafato

Zamane Öyküleri: Cihangir
Özge Baykan Calafato

Zamane İstanbulları sergisinden ilham alan öykü serisi Zamane Öyküleri, Özge Baykan Calafato’nun öyküsü “Cihangir” ile devam ediyor! Bu seri, yazarların sergide yer alan fotoğraflardan esinle kaleme aldığı kısa öyküleri bir araya getiriyor.

Şarkını Yaz, Kaydet ve Dinle! “The Komodo Ejderha”

Şarkını Yaz, Kaydet ve Dinle! “The Komodo Ejderha”

Pera Öğrenme’nin Bu Bir Aşk Şarkısı Değil: Video Sanatı ve Pop Müzik İlişkisi sergisi kapsamında ve müzik terapisti Danny Lundmark eğitmenliğinde gerçekleştirilen, 7-14 yaş grubuna yönelik “Şarkını Yaz, Kaydet ve Dinle!” atölyesinde çocuklar kendi şarkılarını bestelediler!

On Dokuzuncu Yüzyılda Gezgin Olmak

On Dokuzuncu Yüzyılda Gezgin Olmak

N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizimiz devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz.