Oslo, 31 Ağustos

  • 23 Mart 2024 / 15.00
  • 4 Nisan 2024 / 19.00

Yönetmen: Joachim Trier
Oyuncular: Anders Danielsen Lie, Hans Olav Brenner, Ingrid Olava, Malin Crépin
Norveç, Danimarka, İsveç, 2011, 95', DCP, renkli
Norveççe, İngilizce; Türkçe altyazılı 

Pierre Drieu La Rochelle'in Le Feu Follet adlı romanından uyarlanan filmin başkarakteri Anders, uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak için tedavi gördüğü rehabilitasyon merkezinden bir günlük izin alarak Oslo'ya gider. Bu, Anders’in eski arkadaşlarıyla ve ailesiyle yüzleşeceği, hayatını yeniden değerlendirme fırsatı bulacağı bir yolculuğa dönüşür.

Oslo'nun kentsel dokusunu ön plana çıkaran film, şehrin sokaklarının Anders'in içsel yolculuğuyla nasıl iç içe geçtiğini gösterir. Gün boyunca şehrin farklı yerlerini ziyaret eden Anders aracılığıyla Oslo'nun parklarını, kafelerini, sokaklarını ve gece hayatını gözlemlerken şehir, Anders için hem bir sığınak hem de kendisiyle yüzleştiği bir mekan görevi görür.

Sonsuz Sokaklar

Transit

Sonsuz Sokaklar

Bir Konuşabilse...

Sonsuz Sokaklar

Oslo, 31 Ağustos

Sonsuz Sokaklar

Sokak Köpekleri

Sonsuz Sokaklar

Hasret

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

1963 ile 1966 yılları arasında Andy Warhol, New York sanat çevresinden çeşitli kişilerin film portreleri üzerinde çalıştı. 

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Pera Öğrenme programları kapsamında yayınlanan, Tania Bahar'ın kaleme aldığı ve Marina Rico'nun resimlediği hikâye kitabı Küçük Sarı Daire, çocuklarla yetişkinlerin birlikte keşfedecekleri ve paylaşacakları farklı bir öğrenme deneyimi sunuyor.

Heykele Geçiş

Heykele Geçiş

Manolo Valdés’in resimleri, maddesel bir mevcudiyet arayışındayken, bu arayış onun heykellerinde daha da belirgindir. Her geçen yıl, bu alanda daha üretken hale gelir. Günümüzde heykel, sanatçının zamanının ve çabalarının büyük bir bölümünü kapsıyor.