Transit

  • 13 Mart 2024 / 19.00
  • 5 Nisan 2024 / 19.00

Yönetmen: Christian Petzold
Oyuncular: Franz Rogowski, Paula Beer, Godehard Giese, Maryam Zaree
Almanya, Fransa, 2018, 101', DCP, renkli
Almanca, Fransızca; Türkçe altyazılı 

Anna Seghers'in 1942 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan Transit, Nazi işgali altındaki Fransa'dan kaçmaya çalışan bir grup mülteciyi takip eder. Marsilya’ya sığınıp ölü bir yazarın kimliğini ele geçiren Georg, Kuzey Amerika'ya geçiş yapmak için gerekli evrakları toplamaya çalışır. Bu süreçte, kimliğini çaldığı yazarın eşi Marie ile yolları kesişince kimliği, geçmişi ve geleceği üzerine derin bir sorgulamaya girişir.

Zaman ve mekan algısını bulanıklaştırarak bir şehrin geçmişi ve modern zamanları arasında bağlantılar kuran filmde Marsilya, mültecilerin ve yerinden edilmiş insanların belirsizliklerle boğuştuğu bir araf bölgedir. Hikâyede şehir hem kaçışın ve yeni bir yaşam umudunun hem de her an yakalanma tehdidiyle dolu labirentimsi bir tuzağın sembolüdür.

Sonsuz Sokaklar

Transit

Sonsuz Sokaklar

Bir Konuşabilse...

Sonsuz Sokaklar

Oslo, 31 Ağustos

Sonsuz Sokaklar

Sokak Köpekleri

Sonsuz Sokaklar

Hasret

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor! 

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor.