Transit

  • 13 Mart 2024 / 19.00
  • 5 Nisan 2024 / 19.00

Yönetmen: Christian Petzold
Oyuncular: Franz Rogowski, Paula Beer, Godehard Giese, Maryam Zaree
Almanya, Fransa, 2018, 101', DCP, renkli
Almanca, Fransızca; Türkçe altyazılı 

Anna Seghers'in 1942 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan Transit, Nazi işgali altındaki Fransa'dan kaçmaya çalışan bir grup mülteciyi takip eder. Marsilya’ya sığınıp ölü bir yazarın kimliğini ele geçiren Georg, Kuzey Amerika'ya geçiş yapmak için gerekli evrakları toplamaya çalışır. Bu süreçte, kimliğini çaldığı yazarın eşi Marie ile yolları kesişince kimliği, geçmişi ve geleceği üzerine derin bir sorgulamaya girişir.

Zaman ve mekan algısını bulanıklaştırarak bir şehrin geçmişi ve modern zamanları arasında bağlantılar kuran filmde Marsilya, mültecilerin ve yerinden edilmiş insanların belirsizliklerle boğuştuğu bir araf bölgedir. Hikâyede şehir hem kaçışın ve yeni bir yaşam umudunun hem de her an yakalanma tehdidiyle dolu labirentimsi bir tuzağın sembolüdür.

Sonsuz Sokaklar

Transit

Sonsuz Sokaklar

Bir Konuşabilse...

Sonsuz Sokaklar

Oslo, 31 Ağustos

Sonsuz Sokaklar

Sokak Köpekleri

Sonsuz Sokaklar

Hasret

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Pera Öğrenme programları kapsamında yayınlanan, Tania Bahar'ın kaleme aldığı ve Marina Rico'nun resimlediği hikâye kitabı Küçük Sarı Daire, çocuklarla yetişkinlerin birlikte keşfedecekleri ve paylaşacakları farklı bir öğrenme deneyimi sunuyor.

Heykele Geçiş

Heykele Geçiş

Manolo Valdés’in resimleri, maddesel bir mevcudiyet arayışındayken, bu arayış onun heykellerinde daha da belirgindir. Her geçen yıl, bu alanda daha üretken hale gelir. Günümüzde heykel, sanatçının zamanının ve çabalarının büyük bir bölümünü kapsıyor.

Charlotte Wells’ten Bir Not

Charlotte Wells’ten Bir Not

Hafıza güvenilmesi güç bir şeydir: ayrıntılar belirsizleşir ve öngörülemez bir hâl alır. Hatırlamak için gayret ettikçe daha az şey görürsünüz. Kendisini durmadan çürüten bir hafızanın anısı... Son zamanlarda kendimi, duyguların daha dirençli olduğu noktasında ikna etmeye çalışırken buluyorum; ne var ki bu, epey zor bir iş.