Nefret
Le Mépris

  • 28 Eylül 2016 / 19.00
  • 24 Ekim 2016 / 19.15

Yönetmen: Jean-Luc Godard
Oyuncular: Michel Piccoli, Brigitte Bardot, Jack Palance, Fritz Lang, Giorgia Moll, Jean-Luc Godard
Fransa-İtalya, 1963, 103’, renkli, Fransızca, İngilizce, İtalyanca, Almanca, Türkçe altyazılı

Alberto Moravia’nın romanından Godard’ın uyarladığı  film sinema tarihinin en iyi 50 filminden biri olarak sıralamalara girmiştir. Senaryo yazarı Paul Javal, Fritz Lang’ın çekmekte olduğu bir Homeros uyarlamasının senaryosunu elden geçirmek üzere eşi Camille’le Capri adasına gider. Orada filmin Amerikalı yapımcısı Prokosch’la buluşan çiftin arasında anlaşmazlıklar baş gösterir. Camille kocasının işi almak için kendisini yapımcının yatağına ittiğini düşünür.  Çiftin ilişkisi çözülür. O güne kadar zamanının hafif ve çıplak bedenini bolca teşhir eden filmlerinde oynayan Brigitte Bardot ilk kez, Godard gibi bir öncü “Yeni Dalga” yönetmeniyle çalışır ve ikisi arasında az rastlanır bir sinemasal uyum, filmin başarısını sağlar. Godard, eleştirmen André Bazin’e atfettiği şu cümleyi kullanır: “Sinema, bakışımızı, arzularımıza uyan bir dünya ile değiştirir”.

Pera Müzesi Sunum: Sevin Okyay

Pera Film, Fransız Kültür Merkezi iş birliğiyle Sinematek Yaşıyor! 50. yılda, 50 film, 50 sunum adlı program kapsamında Jean-Luc Godard’ın Nefret filminin ikinci gösterimini düzenliyor. Gösterim 24 Ekim Pazartesi günü saat 19:15’te Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecektir. 

Fransız Kültür Merkezi sunum: Jak Şalom

Önemli: Fransız Kültür Merkezi etkinliklerine katılım için ön kayıt yaptırmanızı rica ederiz. Anlayışınız için teşekkürler.
https://www.inscription-facile.com/form/bDuzkfLnisdnoxOseUkE

 

Sinematek Yaşıyor!

Potemkin Zırhlısı
Bronenosets Potiomkin

Sinematek Yaşıyor!

Metropolis

Sinematek Yaşıyor!

Geçip Giden Çatana
L’Atalante

Sinematek Yaşıyor!

Sevgilim Hiroshima
Hiroshima mon amour

Sinematek Yaşıyor!

Rocco ve Kardeşleri
Rocco e i suoi fratelli

Sinematek Yaşıyor!

Salvatore Giuliano

Sinematek Yaşıyor!

Nefret
Le Mépris

Sinematek Yaşıyor!

Sekiz Buçuk

Sinematek Yaşıyor!

Persona

Sinematek Yaşıyor!

Umut

Sinematek Yaşıyor!

Konformist
Il Conformista

Sinematek Yaşıyor!

Gelin

Sinematek Yaşıyor!

Ayna
Zerkalo

Nefret
Le Mépris

Bir Dönüm Noktası Olarak “Yılbaşı”: <br>Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Bir Dönüm Noktası Olarak “Yılbaşı”:
Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Yeni yıl, sadece takvimdeki bir değişiklikten ibaret değil. Geçmişin ağırlığının hissedildiği bazen de geleceğin belirsizliğiyle yüzleşildiği bir dönüm noktası olabilir. Pera Film bu yılbaşında, beyazperdenin umut, pişmanlık, nostalji ve yeni başlangıçlar etrafında şekillenen hikâyelerine odaklanıyor.

Tracey Emin: Mahremiyetin Kamusal Dili ve Otobiyografik Yaklaşımlar

Tracey Emin: Mahremiyetin Kamusal Dili ve Otobiyografik Yaklaşımlar

Tracey Emin, kişisel deneyimlerini saklamaktan ziyade sergileyerek, mahremiyeti çağdaş sanatın en görünür alanlarından birine taşıyan bir sanatçı. Ortak Duygular: British Council Koleksiyonu’ndan Yapıtlar sergisinde yer alan çalışmaları üzerinden, 1990’ların çağdaş sanat dünyasının en tartışmalı figürlerinden biri olan Emin’in, otobiyografik deneyimi sanat diline dönüştüren pratiğine yakından bakıyoruz.

Charlotte Wells’ten Bir Not

Charlotte Wells’ten Bir Not

Hafıza güvenilmesi güç bir şeydir: ayrıntılar belirsizleşir ve öngörülemez bir hâl alır. Hatırlamak için gayret ettikçe daha az şey görürsünüz. Kendisini durmadan çürüten bir hafızanın anısı... Son zamanlarda kendimi, duyguların daha dirençli olduğu noktasında ikna etmeye çalışırken buluyorum; ne var ki bu, epey zor bir iş.