Yönetmen: Jean-Luc Godard
Oyuncular: Michel Piccoli, Brigitte Bardot, Jack Palance, Fritz Lang, Giorgia Moll, Jean-Luc Godard
Fransa-İtalya, 1963, 103’, renkli, Fransızca, İngilizce, İtalyanca, Almanca, Türkçe altyazılı
Alberto Moravia’nın romanından Godard’ın uyarladığı film sinema tarihinin en iyi 50 filminden biri olarak sıralamalara girmiştir. Senaryo yazarı Paul Javal, Fritz Lang’ın çekmekte olduğu bir Homeros uyarlamasının senaryosunu elden geçirmek üzere eşi Camille’le Capri adasına gider. Orada filmin Amerikalı yapımcısı Prokosch’la buluşan çiftin arasında anlaşmazlıklar baş gösterir. Camille kocasının işi almak için kendisini yapımcının yatağına ittiğini düşünür. Çiftin ilişkisi çözülür. O güne kadar zamanının hafif ve çıplak bedenini bolca teşhir eden filmlerinde oynayan Brigitte Bardot ilk kez, Godard gibi bir öncü “Yeni Dalga” yönetmeniyle çalışır ve ikisi arasında az rastlanır bir sinemasal uyum, filmin başarısını sağlar. Godard, eleştirmen André Bazin’e atfettiği şu cümleyi kullanır: “Sinema, bakışımızı, arzularımıza uyan bir dünya ile değiştirir”.
Pera Müzesi Sunum: Sevin Okyay
Pera Film, Fransız Kültür Merkezi iş birliğiyle Sinematek Yaşıyor! 50. yılda, 50 film, 50 sunum adlı program kapsamında Jean-Luc Godard’ın Nefret filminin ikinci gösterimini düzenliyor. Gösterim 24 Ekim Pazartesi günü saat 19:15’te Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.
Fransız Kültür Merkezi sunum: Jak Şalom
Önemli: Fransız Kültür Merkezi etkinliklerine katılım için ön kayıt yaptırmanızı rica ederiz. Anlayışınız için teşekkürler.
https://www.inscription-facile.com/form/bDuzkfLnisdnoxOseUkE
Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)