Hear Me Sometimes
Yönetmen: Sofia Theodore-Pierce
ABD, 2020, 14’ 22’’, HDD, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı
Fiil olarak Kelebek, Doğum kontrolü olarak Kelebek, Güvencesiz başarı olarak Kelebek, Hız olarak Kelebek, Uyku dramı olarak Kelebek ve 157 yılda bir sevilecek biri. Hükümdar göçü ve gün ışığına çıkarılan kaset yazışmaları, annelik, kayıp, beklenti, bakım ve miras üzerine konuşan bir fırtına oluşturur.
I Was a Free Dog
Yönetmen: Yuula Benivolski
Kanada, 2020, 11’, HDD, siyah-beyaz
Diyalogsuz
İki kız kardeş bir rüyada buluşur ve çocukluklarından beri ilk kez birlikte yüzerler. Çocukluklarından gelen ses kayıtlarının eşlik ettiği bu manzarada: hava saldırısı sirenleri, havlayan köpekler ve tropik kuşlardan oluşan bir orkestra aynı anda var olarak birden fazla gerçekliğin içinde olduğumuzu gösterir.
The Flame of the Spent Hour
Yönetmen: Roger Deutsch
Macaristan, 2020, 8’, HDD, renkli
Diyalogsuz
Saat saat yinelenenin kadim yüzü / Varlıklar değişir ve saat saat, / Düşünerek yaşlanırız. / Her şey geçer, bilinmez ve bilen / Kalan bilir, bilmediğini. / Ama farkında ya da habersiz hiçbir şey geri gelmez. / Denkimiz olmayana eşittir, / Tutalım, hatırladığımız sıcaklıkta, / Geçen saatin alevi. Ricardo Reis (Fernando Pessoa)
Wellow
Yönetmen: Sally Waterman
İngiltere, 2020, 11’, HDD, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı
'Wellow', yönetmeninin İngiltere Wight Adası'ndaki rahmetli Büyükbabasının Baptist kilisesinin yeniden geliştirilmesiyle tetiklenen yer, ata, ölümlülük ve din üzerinde duruyor. T.S Eliot'un 'Dört Dörtlü' şiirinden alıntılar ve annesiyle karantina sırasında kaydedilen bir telefon görüşmesi, bu İngiliz köy topluluğu boyunca zaman, hafıza ve yaşam döngüleri temalarını aydınlatıyor.
Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor.
Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)